Fatih Terim, Arda Turan
Fatih Terim, Arda Turan

Fatih Terim: „Imposibilitatea lui Arda Turan de a juca va fi o problemă pentru Turcia”

Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a discutat despre situaţia lui Arda Turan, transferat de Barcelona, dar fără drept de joc până în ianuarie
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 august 2015

Mijlocaşul ofensiv Arda Turan a acceptat propunerea celor de la Barcelona şi în această vara şi-a finalizat mutarea la echipa antrenată de Luis Enrique în cadrul unui transfer care a adus lui Atletico Madrid aproximativ 41 milioane euro. Iar selecţionerul echipei naţionale a Turciei, Fatih Terim, consideră că jucătorul în vârstă de 28 de ani va reuşi să facă faţă nivelului impus de prezenţa alături de fotbalişti precum Messi, Neymar sau Andres Iniesta:

„Arda este cu adevărat Messi al nostru” – afirmă Terim, citat de cotidianul sportiv El Mundo Deportivo – „Cel mai important lucru este că faptul că Arda se simte foarte fericit pentru această mutare la Barcelona. Au adus un jucător extraordinar, un învingător. Celor care afrmă că are un temperament vulcanic şi că este dificil de lucrat cu el, le spun că acest lucru nu este absolut deloc adevărat.”

Totuşi, Fatih Terim recunoaşte că Turcia nu va fi ajutată de faptul că Arda nu poate evolua pentru noua sa echipă până în luna ianuarie, din cauza sancţiunii impuse clubului spaniol: „Pentru noi este o problemă serioasă faptul că Arda nu are dreptul de a evolua pentru Barcelona, nici măcar în meciuri amicale, din cauza deciziei luate de FIFA. Turcia se află astfel într-o situaţie dificilă având în vedere că nu ne mai permitem să pierdem niciun punct pentru a păstra şanse de calificare la Euro 2016. Avem o grupă extrem de dificilă, cu adversari precum Olanda, Cehia, chiar şi Islanda, care a devenit o naţională foarte puternică. Vom avea meciuri decisive în perioada în care Arda Turan nu va putea juca la echipa de club. Este regretabil. Vom păstra legătura cu Barcelona şi ne vom coordona cu ei pentru ca jucătorul să fie pregătit când va evolua pentru Turcia.”

Echipa naţională a Turciei va juca în data de 3 septembrie pe teren propriu cu Letona, iar trei zile mai târziu va disputa o partidă extrem de importantă în ceea ce priveşte soarta calificării din grupa A, de asemenea pe teren propriu, cu Olanda.Comentarii