Cesc Fabregas, Spania
Cesc Fabregas, Spania

Fabregas avertizează Spania: „Trebuie să corectăm greşelile din Brazilia”

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas a discutat despre şanseşe reprezentativei iberice de a obţine un nou titlu european la turneul final din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 mai 2016

Mijlocaşul lui Chelsea, Cesc Fabregas, a declarat că Spania trebuie să îşi îmbunătăţească jocul considerabil faţă de evoluţiile mai degrabă dezamăgitoare de la Campionatul Mondial din 2014 pentru a avea şanse reale de a se implica în lupta pentru câştigarea titlului european la turneul final de luna viitoare.

Reprezentativa ‘La Roja’ s-a dovedit imposibil de oprit în perioada 2008 – 2012, reuşind performanţe istorice prin câştigarea a doua Campionate Europene consecutive şi a Campionatului Mondial din 2010, înainte de a avea parte de un parcurs surprinzător de modest la turneul final din Brazilia, unde Spania nu a putut depăşi faza grupelor. Eliminarea prematură a ibericilor a fost atunci caracterizată de un ruşinos eşec cu scorul de 5-1 în faţa Olandei, însă mijlocaşul lui Chelsea, intervievat de cotidianul Marca, a prcizat că dacă Spania va corecta greşelile din urmă cu doi ani, poate fi un candidat serios la trofeul din Franţa: „Trebuie să fim mai uniţi ca niciodată pentru a ne îndeplini obiectivul. Ştim că în Brazilia lucrurile nu au decurs bine pentru noi, dar dacă vom corecta aceste greşeli Spania poate fi din nou campioană europeană.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani al naţionalei iberice a indicat alte trei reprezentative care se vor număra printre favoritele la victorie: „Vom înfrunta alte echipe foarte puternice, precum Franţa, Germania şi Belgia. Dar dacă vom face lucrurile aşa cum trebuie sunt convins că vom avea o bună şansă de a câştiga titlul european.” – a concluzionat Cesc Fabregas, care a marcat 14 goluri în cele 103 meciuri disputate până în prezent pentru echipa naţională a Spaniei.

Selecţionata pregătită de Vicente del Bosque a fost repartizată în grupa D a turneului final din Franţa, unde urmează să înfrunte Cehia, Turcia şi Croaţia pentru un loc în fazele eliminatorii de la Euro 2016.Comentarii