Fabio Capello
Fabio Capello

Fabio Capello analizează Portugalia – Franţa: „Portugalia, favorită în finala Euro 2016”

Fostul selecţioner al Angliei şi al Rusiei, italianul Fabio Capello, a prefaţat finala Euro 2016 dintre Portugalia şi Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iulie 2016

Experimentatul antrenor italian, Fabio Capello, consideră că Portugalia este favorită în meciul din finala Campionatului EUropean 2016 cu Franţa, programat a se disputa mâine seara, pe Stade de France din Paris. Deşi naţionala condusă de pe teren de Cristiano Ronaldo a câştigat o singură partidă la Euro 2016 de-a lungul timpului regulamentar, Portugalia a reuşit o calificare istorică în ultimul act al competiţiei, iar italianul Fabio Capello, care a pregătit pe Real Madrid în stagiunea 2006–2007, cu doi ani înainte ca Ronaldo să ajungă la clubul din capitala Spaniei, acordă lusitanilor prima şansă la câştigarea trofeului, deşi reprezentativa ţării gazdă este în general văzută ca principala favorită:

„Va fi un meci foarte interesant şi dificil pentru ambele echipe.” – a declarat Fabio Capello, în cadrul unui interviu acordat la microfonul Sky Sport Italia – „Franţa este puternică în atac, dar are probleme din punct de vedere defensiv. Portugalia este o echipă compactă, care se aseamănă cu Italia lui Antonio Conte, însă în atac are jucători ce pot oricând face diferenţa, după cum au demonstrat în mai multe rânduri la Euro 2016. Cei doi selecţioneri vor trebui să se studieze foarte bine unul pe celălalt pentru a câştiga acest meci. Franţa este echipa gazdă şi astfel pe hârtie are teoretic prima şansă, dar eu consider că Portugalia este într-o formă mai bună şi este favorită, deoarece are capacitatea de a aştepta momentul potrivit pentru a lovi decisiv şi a se impune în partida cu Franţa”. – a precizat fostul tehncian al celor de la AS Roma şi Juventus, care în 2015 şi-a reziliat contractul cu echipa naţională a Rusiei, după un început mai degrabă modest în campania de calificare la Campionatul European 2016.Comentarii