Fabio Capello, selecţionerul Rusiei
Fabio Capello, selecţionerul Rusiei

Fabio Capello a renunţat la naţionala Rusiei

Fabio Capello şi-a reziliat contractul de comun acord cu Federaţia Rusă, la trei ani după preluarea naţionalei
Articol scris de Răzvan Mitacu
15 iulie 2015

Italianul Fabio Capello a ajuns la un acord cu oficialii ruşi pentru a-şi rezilia pe cale amiabilă contractul, după cum a confirmat Federaţia Rusă prin intermediul unui comunicat oficial publicat pe propriul site.

Experimentatul antrenor italian a preluat Rusia în iulie 2012, la scurt timp după ce a părăsit Anglia, şi a condus naţionala la Campionatul Mondial din 2014, însă fără performanţe notabile la turneul final din Brazilia, acolo unde Rusia nu a reuşit să câştige niciun meci. A urmat campania de calificare la Euro 2016, cu un parcurs oscilant pentru echipa lui Capello, care lasă naţionala doar pe locul al treilea în grupa G de calificare, cu opt puncte, la patru puncte distanţă de Suedia, clasată a doua.

Contractul lui Fabio Capello cu Rusia era valabil până la finalul Campionatului Mondial din 2018, însă cele două părţi au ajuns la un acord comun pentru încetarea colaborării: „Federaţia Rusă de Fotbal şi selecţionerul echipei naţionale, Fabio Capello, au ajuns la o înţelegere pentru rezilierea contractului de comun acord. Lui Fabio Capello îi revin mulţumirile noastre pentru munca depusă de-a lungul acestor trei ani şi urările de succes pentru viitor.” – se poate citi în comunicatul oficial.

Termenii care au stat la baza rezilierii contractului nu au fost făcuţi publici, însă conform informaţiilor din presa locală, tehnicianul italian a primit o compensaţie de aproximativ 15 milioane euro pentru a părăsi naţionala. Clauza din contractul sau prevedea o sumă de 25 milioane euro pe care Federaţia ar fi trebuit să o platească în cazul în care l-ar fi demis pe fostul antrenor al celor de la AS Roma, Juventus şi Real Madrid.Comentarii