Patrice Evra, Franţa
Patrice Evra, Franţa

Evra: „Franţa trebuie să redevină campioană europeană”

Experimentatul fundaş stânga al Franţei, Patrice Evra, a discutat despre perspectivele naţionalei la Campionatul European 2016 de pe teren propriu.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Căpitanul echipei naţionale a Franţei, Patrice Evra, consideră că Euro 2016 este oportunitatea ideală pentru ca reprezentativa ‘Les Bleus’ să redevină campioană europeană, la 16 ani distanţă de ultimul succes la nivel continental.

Perioada recentă din istoria echipei naţionale nu a fost una propice pentru performanţă, cu o serie de neînţelegeri între jucători şi selecţioneri, ceea ce a dus la o lipsă de încredere a publicului francez faţă de naţională. Totul s-a schimbat odată cu victoria din manşa retur a barajului de calificare la Campionatul Mondial 2014, când Franţa, pregătită de actualul selecţioner, Didier Deschamps, învingea Ucraina cu 3-0 şi obţinea astfel prezenţa la turneul final din Brazilia după eşecul cu 2-0 din meciul tur. Un moment de care aminteşte şi experimentatul fundaş stanga al lui Juventus:

„Franţa are acum o echipă tânără, dar cu foarte mult caracter. Cred că ştim cu toţii faptul că evenimentul decisiv a fost victoria cu Ucraina, acela a reprezentat testul adevărat.” – a declarat Patrice Evra în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea Telefoot, difuzată de canalul de televiziune francez TF1. – „Înainte de acel moment, mulţi oamenii scoseseră deja ghilotinele şi cereau să ne fie retrase paşapoartele. Îmi amintesc că a fost o perioadă foarte intensă, poate cel mai bun moment al meu la nivel internaţional. Dar acum situaţia este una complet diferită, iar Franţa are toate circumstanţele necesare pentru a redeveni campioană europeană.”

Fostul jucător al lui Manchester United intenţionează să continuă în echipa naţională şi după Euro 2016, deşi un triumf al Franţei pe teren propriu ar putea reprezenta contextul ideal pentru a pune punct carierei la nivel internaţional: „Nu vreau să părăsesc naţionala fără să câştig un trofeu. Sunt o persoană care trăieşte în prezent, nu ştiu ce se va întâmpla după Campionatul European. Mi-am prelungit contractul pe doi ani cu Juventus şi îmi doresc să am o carieră cât mai lungă, dar nu voi păcăli pe nimeni. Dacă voi observa că nu mai pot face faţă la un anumit nivel, mă voi opri.” – a concluzionat Patrice Evra.Comentarii