Erik Hamren, Suedia
Erik Hamren, Suedia

Erik Hamren: „Franţa, Germania şi Spania, favorite la câştigarea Euro 2016”

Selecţionerul echipei naţionale a Suediei, Erik Hamren, a discutat despre turneul final al Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 mai 2016

Echipa naţională a ţarii gazdă, campioana mondială Germania şi campioana europeană în exerciţiu, Spania, reprezintă principalele favorite la câştigarea Campionatului European 2016 de luna viitoare, conform selecţionerului echipei naţionale a Suediei, Erik Hamren, care a participat la reunirea lotului în vederea pregătirilor pentru turneul final din Franţa.

Belgia, una dintre adversarele directe ale Suediei din grupa E de la Euro 2016 „practică un fotbal excepţional” şi „au o şansă în calitate de outsider” a precizat selecţionerul suedez, citat de cotidianul Gulf Times. Întrebat despre un posibil candidat la titlul de golgheter al competiţiei, Erik Hamren l-a indicat pe căpitanul naţionalei sale, Zlatan Ibrahimovic, „datorită formei foarte bune pe care o traversează. Dar pentru acest lucru trebuie să ne calificăm din grupă şi să avansăm cât mai mult.” Prolificul atacant, care recent a disputat ultimul său meci pentru Paris Saint-Germain, nu a participat la sesiunea de antrenamente de luni, însă acest aspect nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Suedia: „Există întotdeauna unele probleme când începe perioada de pregătire înainte de competiţie, astfel că anumiţi jucători vor efectua unele antrenamente diferenţiate pentru a ne asigura ca nu exista niciun risc de accidentare.” – a precizat Erik Hamren, care la finalul Campionatului European va părăsi banca tehnică a echipei naţionale.

Alţi doi jucători care nu au participat la prima sesiune de antrenamente din cadrul cantonamentului sunt fundaşul Martin Olsson de la Norwich City şi mijocaşul lui Hamburg SV, Albin Ekdal, despre care Hamren a declarat că spera să fie recuperat la timp pentru a fi inclus în lotul final al celor 23 de jucători ce vor face deplasarea în Franţa. Selecţionerul reprezentativei scandinave poate efectua modificări în ceea ce priveşte configuraţia listei finale până la data de 31 mai, la o zi după meciul amical pe care Suedia îl va disputa cu Slovenia pe teren propriu.Comentarii