Selecţionerul Suediei, Erik Hamren,
Selecţionerul Suediei, Erik Hamren,

Erik Hamren, despre grupa de la Euro 2016: „Aş fi evitat Italia”

Selecţionerul Suediei, Erik Hamren, analizează adversarii din grupa E de la Campionatul European 2016 din Franţa
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 martie 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Suediei, Erik Hamren, nu s-a arătat încâtat de tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor de la Euro 2016, unde Suedia va înfrunta Belgia, Italia şi Irlanda. Antrenorul în vârstă de 58 de ani a anunţat deja că va părăsi banca tehnică a naţionalei la finalul Campionatului European din Franţa, dar este determinat să reuşească un parcurs cât mai lung în ciuda unei grupe dificile:

„Desigur, Belgia şi Italia sunt favorite. Mă aşteptam la o grupă dificilă, însă nu am avut deloc şansă la tragere, vom înfrunta naţionala clasată pe primul loc în lume şi Italia, care era de departe cel mai puternic adversar din urna a doua. De altfel aş fi preferat să nu jucăm cu Italia, deşi poate că nu au impresionat în preliminarii, însă au o tradiţie foarte bună în ceea ce priveşte turneele finale.” – a precizat fostul tehnician al celor de la Rosenborg, citat de site-ul thelocal.se.

Erik Hamren este de asemenea conştient de dificultatea confruntării cu Belgia: „Belgia este o naţională în jurul căreia există foarte multe aşteptări, o echipă ce se bazează pe o generaţie tânără, dar care a ajuns deja la experienţa necesară pentru performanţele importante. Eu aş fi preferat să întâlnim din nou Austria pentru a avea astfel ocazia de a ne revanşa în urma eşecului cu 4-1 pe care l-am suferit în preliminarii pe teren propriu. În ceea ce priveşte Irlanda, este o naţională pe care o cunoaştem din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2014, când am evoluat cu ei şi nu trebuie să uităm că ne-au pus multe probleme. Este clar că o victorie cu Irlanda devine absolut necesară pentru a avea o şansă de a ne implica în lupta pentru calificare.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Suediei.Comentarii