Granit Xhaka, Elveţia
Granit Xhaka, Elveţia

Elveţia – Polonia, prima optime de finală la EURO 2016

Elveţia şi Polonia vor juca sâmbătă în prima optime de finală de la EURO 2016. În prima fază a tabloului eliminatoriu şi-a asigurat locul şi Slovacia.
Articol scris de David Petre
21 iunie 2016

Grupa C de la EURO 2016 şi-a consumat meciurile din ultima etapă şi şi-a stabilit configuraţia finală a clasamentului. Conform aşteptărilor, Germania a încheiat pe prima poziţie şi Polonia a terminat pe locul doi, mica surpriză fiind venirea Irlandei de Nord pe trei, înaintea Ucrainei, graţie victoriei în meciul direct.

În urma rezultatelor de astăzi, câteva lucruri au devenit clare pe tabloul eliminatoriu al EURO 2016. Cunoaştem prima optime de finală, în care se vor duela Elveţia şi Polonia, ocupantele poziţiilor secunde în grupele A şi C. Meciul se va disputa sâmbătă, 25 iunie, de la ora României 16.00, pe stadionul Geoffroy Guichard din Saint-Etienne.

O altă certitudine este prezenţa Slovaciei în optimile de finală de pe locul 3 al Grupei B. Echipa care a remizat ieri cu Anglia a acumulat 4 puncte şi nu mai poate coborî mai jos de locul 4 în clasamentul ocupantelor locurilor 3, fiind deasupra Albaniei şi Irlandei de Nord care au obţinut doar câte trei puncte.

Lucrurile încep să se clarifice pe jumătatea inferioară a tabloului. Deşi programul complet al meciurilor din optimile de finală va fi cunoscut abia după încheierea grupelor, se prefigurează deja două sferturi de finală spectaculoase. Dacă primul tur eliminatoriu nu va produce surprize, vom avea duelurile Germania – Italia şi Franţa – Anglia.Comentarii