Josip Drmic, Elveţia
Josip Drmic, Elveţia

Elveţia pierde un jucător important: Josip Drmic nu va putea evolua la Euro 2016

Atacantul Josip Drmic a suferit o accidentare la genunchi din cauza căreia nu va putea evolua pentru Elveţia la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 martie 2016

Echipa naţională a Elveţiei, adversară a României în grupa A de la Campionatul European 2016, a primit o veste nedorită în cursul săptămânii precedente: atacantul Josip Drmic a suferit o accidentare gravă la genunchi şi a devenit astfel indisponibil în vederea turneului final de vara viitoare.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani, aflat la Hamburg sub formă de împrumut de la Borussia Monchengladbach, va fi supus unei intervenţii chirurgicale după o căzătură nefericită în urma căreia a suferit o ruptură a unor fragmente de cartilaj de la genunchi, în meciul pierdut de Hamburg pe terenul celor de la Bayer Leverkusen. Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, şi-a exprimat dezamăgirea pentru acestă situaţie în cadrul unui interviu acordat site-ului football.ch: „Este o lovitură grea pentru noi, o pierdere importantă atât pentru Elveţia, cât şi pentru Hamburg”. – a declarat Vladimir Petkovic, care mai apoi a precizat: „A avut o contribuţie foarte mare de-a lungul preliminariilor pentru Euro 2016 şi ar fi meritat să facă parte din lotul nostru. Are de partea lui vârsta, este un jucător tânăr şi sunt sigur că va avea ocazia de a evolua la un turneu final de Campionat European. Acum trebuie să se concentreze exclusiv pe o recuperare cât mai bună.”

Prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial, Hamburg a anunţat că atacantul Josip Drmic, care a marcat opt goluri în 25 de prezenţe pentru echipa naţională, va putea reveni pe teren abia la începutul sezonului viitor.

Elveţia va înfrunta Albania, România şi Franţa în grupa A de la Euro 2016.Comentarii