Mamadou Sakho, Franţa
Mamadou Sakho, Franţa

Drum liber pentru Mamadou Sakho spre EURO 2016

UEFA nu a prelungit suspendarea provizorie a lui Mamadou Sakho, care picase un test antidoping după folosirea unei substanţe pentru arderea grăsimilor.
Articol scris de David Petre
28 mai 2016

Suspendarea de 30 de zile primită de fundaşul francez Mamadou Sakho a expirat, iar UEFA a decis să nu o prelungească, astfel că fotbalistul lui Liverpool are cale liberă spre turneul final EURO 2016.

Mamadou Sakho fusese suspendat timp de o lună după ce a picat un test antidoping la finalul meciului cu Manchester United din sferturile de finală Europa League. La cererea avocaţilor francezului, UEFA a demarat o anchetă pentru a stabili dacă substanţa de ardere a grăsimilor folosită de fotbalist ar trebui sau nu să se regăsească pe lista substanţelor interzise. În lipsa unei decizii finale, fundaşul central al lui Liverpool poate reveni pe teren începând de duminică, astfel că redevine posibilă convocarea sa în lotul Franţei.

Vestea vine într-un moment cum nu se poate mai bun pentru selecţionerul Didier Deschamps, care deja a pierdut doi dintre oamenii de bază din centrul defensivei înaintea turneului final. După ce Raphael Varane s-a accidentat la un antrenament al lui Real Madrid, a venit rândul lui Jeremy Mathieu să declare forfait turneului final găzduit de Franţa în perioada 10 iunie – 10 iulie. În locul lor, Deschamps i-a chemat în regim de urgenţă la lot pe Adil Rami şi Samuel Umtiti, acesta din urmă fără vreo selecţie anterioară la naţionala Franţei.Comentarii