Yuri Zhirkov, Rusia
Yuri Zhirkov, Rusia

Două absenţe notabile în lotul Rusiei pentru EURO 2016

Aleksandr Kerzhakov nu a fost inclus în lotul Rusiei pentru EURO 2016, acolo unde se află însă Roman Neustadter, jucător care evoluase pentru Germania.
Articol scris de David Petre
22 mai 2016

Cu două meciuri amicale la activ pentru naţionala Germaniei (cu Olanda în 2012 şi cu Ecuador în anul următor), fundaşul central în vârstă de 28 de ani Roman Neustadter a fost inclus în lotul Rusiei pentru EURO 2016 şi este singurul stranier propus de Leonid Slutsky pentru turneul final din Franţa. Fotbalistul echipei Schalke 04 era eligil graţie faptului că s-a născut în fosta Uniune Sovietică, la Dnipropetrovsk (astăzi în Ucraina) şi, deşi încă nu are paşaport rusesc, oficialii federaţiei de la Moscova sunt siguri că vor rezolva în timp util partea birocratică pentru ca jucătorul să fie apt la primul joc de la EURO, contra Angliei.

În lotul Rusiei se regăseşte şi portarul de origine braziliană Guilherme, care a primit naţionalitatea rusă în cursul acestui an.

Selecţionerul Leonid Slutsky, proaspăt campion al ţării cu echipa CSKA Moscova după o luptă aprigă în fruntea clasamentului cu marea surpriză FC Rostov, a inclus opt dintre jucătorii săi de la club în lotul care va reprezenta Rusia la Campionatul European, printre ei regăsindu-se şi tânărul de 19 ani Aleksandr Golovin, care a explodat în acest sezon pe postul de mijlocaş.

Absenţele notabile sunt Yuri Zhirkov, nerefăcut după o problemă la tendonul lui Ahile, şi Aleksandr Kerzhakov, care nu a mai marcat în campionat de la începutul lunii aprilie. Din motive medicale vor rata turneul şi fundaşul Oleg Kuzmin şi mijlocaşul Denis Cheryshev.

Rusia face parte din Grupa B la EURO 2016 şi va întâlni Anglia pe 11 iunie, Slovacia pe 15 iunie şi Ţara Galilor pe 20 iunie.

Lotul complet al Rusiei pentru EURO 2016:

Portari: Igor Akinfeev (CSKA Moscova), Guilherme (Lokomotiv Moscova), Yuri Lodygin (Zenit)

Fundaşi: Alexei Berezutski (CSKA Moscova), Vasily Berezutski (CSKA Moscova), Sergei Ignashevich (CSKA Moscova), Dmitri Kombarov (Spartak Moscova), Roman Neustadter (Schalke), Igor Smolnikov (Zenit), Roman Shishkin (Lokomotiv Moscova), Georgy Shchennikov (CSKA Moscova)

Mijlocaşi: Igor Denisov (Dinamo Moscova), Alan Dzagoev (CSKA Moscova), Denis Glushakov (Spartak Moscova), Alexander Golovin (CSKA Moscova), Oleg Ivanov (Terek Grozny), Pavel Mamaev (Krasnodar), Alexander Samedov (Lokomotiv Moscova), Oleg Shatov (Zenit), Roman Shirokov (CSKA Moscova)

Atacanţi: Artem Dzyuba (Zenit), Alexander Kokorin (Zenit), Fedor Smolov (Krasnodar).Comentarii