Bastian Schweinsteiger, Joachim Low, Germania
Bastian Schweinsteiger, Joachim Low, Germania

Dieter Hoeness aprobă convocarea lui Schweinsteiger la Euro 2016

Dieter Hoeness este de acord cu decizia selecţionerului Joachim Low în privinţa convocării lui Bastian Schweinsteiger la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 mai 2016

Fostul mare atacant al lui Bayern Munchen, Dieter Hoeness, autor a 192 de goluri în 432 de meciuri disputate pentru bavarezi, consideră că decizia selecţionerului Joachim Low de a-l include pe Bastian Schweinsteiger în lotul provizoriu pentru Campionatul European 2016 este una corectă.

Prezenţa în lot a experimentatului mijlocaş german a ridicat multe semne de întrebare în rândul publicului şi a presei, având în vedere că jucătorul celor de la Manchester United nu a bifat decât o singură apariţie în Premier League din luna ianuarie, fiind multă vreme indisponibil din cauza unor repetate accidentări la genunchi. Low a dorit să îi ofere căpitanului Germaniei şansa de a se recupera şi a reveni în formă înainte de Euro 2016, însă fostul atacant al lui Bayern Munchen şi al Germaniei de Vest scoate în evidenţă importanţa lui Schweinsteiger nu doar în ceea ce priveşte prezenţa de pe teren, ci inclusiv la nivelul vestiarului şi a ajutorului pe care acesta îl poate oferi unor tineri precum Julian Weigl sau Leroy Sane:

„Toată lumea ştie că nu cantitatea individuală a jucătorilor face diferenţa, ci echipa, ca o structură unitară. Echipa este cea care realizează performanţele importante, aşadar trebuie să existe un echilibru adecvat.” – a declarat Dieter Hoeness, în cadrul unui interviu acordat pentru Omnisport: „De aceea Bastian Schweinsteiger a fost convocat şi sunt sigur că se va regăsi în echipă şi după decizia finală în ceea ce priveşte lotul pentru Euro 2016. Desigur, trebuie să ajungă la o condiţie fizică optimă, care să îi permită să ajute atât echipa, cât şi pe tinerii jucători, dar întotdeauna este nevoie de oameni experimentaţi precum Schweinsteiger. Prezenţa în lot a unor tineri talenataţi, care vor pune presiune pe cei experimentaţi şi vor învăţa de la ei, aduce un echilibru necesar, care poate face ca Germania să aibă parte de un nou turneu final de succes.” – a concluzionat Dieter Hoeness.Comentarii