Diego Armando Maradona, Cristiano Ronaldo
Diego Armando Maradona, Cristiano Ronaldo

Diego Maradona, despre Croaţia – Portugalia: „Portugalia se bazează prea mult pe Cristiano Ronaldo!”

Diego Armando Maradona a analizat situaţia Portugaliei, înainte de meciul contra Croaţiei din optimile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
24 iunie 2016


Unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, Diego Armando Maradona, crede că naţionala Portugaliei depinde prea mult de jocul lui Cristiano Ronaldo şi că acest detaliu ar putea să afecteze rezultatul partidei contra Croaţiei din optimile de finală ale Euro 2016. Cristiano Ronaldo (31 de ani) şi-a condus echipa reprezentativă spre turneul final după o prestaţie senzaţională în preliminarii, iar în ultimul meci al grupei contra Ungariei a marcat două goluri şi a pasat o dată decisiv contribuind de asemenea la calificarea în optimi.

Maradona spune: „Portugalia depinde enorm de Cristiano Ronaldo. A fost strălucitor împotriva Ungariei, dar portughezii sunt la jumătate din potenţial dacă ştii cum să-l blochezi pe Ronaldo. Şi din punctul meu de vedere, croaţii pot face asta.” Fostul uriaş fotbalist argentinian trage un semnal de alarmă pentru naţionala pregătită de Fernando Santos: „Comit foarte multe greşeli defensive. Ronaldo are nevoie de spaţiu pentru a se desfăşura şi de mingi utile. De multe ori nu primeşte nici una nici alta şi atunci încep problemele. În plus, cred că portughezii trebuie să-şi rezolve partea defensivă, pentru că în această fază a competiţiei greşeli precum cele din grupă vor conduce la eliminarea Portugaliei de la turneul final. Pentru mine, croaţii sunt favoriţi în acest moment” a adăugat Diego Armando Maradona.

Despre naţionala lui Cacic, El Pibe d’oro mărturiseşte: „M-a impresionat faptul că această echipă a putut întoarce Spania fără să aibă în teren cei mai buni jucători ai ei: Modric şi Mandzukic. Tactic, seamănă cu majoritatea echipelor europene, care ştiu să se apere foarte bine. Îmi place şi contraatacul lor, din câteva atingeri îţi pot marca gol. Croaţia este o echipa frumoasă” încheie fostul număr 10 al Argentinei.Comentarii