Diego Costa, Fernando Torres, Juan Mata
Diego Costa, Fernando Torres, Juan Mata

Diego Costa, Juan Mata şi Fernando Torres, în afara lotului provizoriu al Spaniei pentru Euro 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Vicente del Bosque, a anunţat lotul provizoriu pentru Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 mai 2016

Atacantul lui Chelsea, Diego Costa, se numără printre absenţele de marcă din lotul provizoriu al Spaniei pentru Campionatul European 2016. Jucătorul în vârstă de 27 de ani, autor a 16 goluri în 41 de apariţii pentru Chelsea de-a lungul acestui sezon, a evoluat ultima dată pentru Spania într-un meci amical disputat cu Anglia în noiembrie anul trecut, dar ulterior şi-a pierdut locul în echipa pregătită de Vicente del Bosque, care a decis să nu îl introducă pe lista iniţială a celor 25 de jucători convocaţi pentru Euro 2016. Prezent, în schimb, experimentatul atacant al celor de la Athletic Bilbao, Aritz Aduriz.

Mijlocaşul ofensiv al lui Manchester United, Juan Mata, a fost de asemenea lăsat în afara lotului, deşi a evoluat în cele mai recente şase meciuri ale campioanei europene, în timp ce colegii lui Diego Costa de la Chelsea, Cesc Fabregas, Pedro şi Cesar Azpilicueta, au fost convocaţi în lotul provizoriu, urmând ca varianta finală a listei să fie stabilită de selecţionerul Vicente del Bosque până la sfârşitul lunii.

O altă absenţă notabilă este cea a fostului atacant de la Chelsea şi Liverpool, Fernando Torres, care nu a reuşit să îşi recâştige un loc în echipa Spaniei, deşi a impresionat în a doua parte a stagiunii, alături de Atletico Madrid. Torres a înscris 10 goluri în ultimele 19 partide, ajutând pe Atletico să obţină calificarea în finala UEFA Champions League şi să lupte pentru câştigarea campionatului până în ultimele etape din Primera, insuficient însă pentru a primi prima convocare la naţionala Spaniei după Campionatul Mondial din 2014.

Lotul prozizoriu al Spaniei pentru Euro 2016:

Portari: Casillas, De Gea, Rico

Fundaşi: Alba, Pique, Bartra, Ramos, Carvajal, Azpilicueta, Juanfran

Mijlocaşi: Busquets, Iniesta, Silva, San Jose, Koke, Saul Niguez, Fabregas, Alcantara, Isco, Soriano

Atacanţi: Pedro, Morata, Aduriz, Nolito, VazquezComentarii