Jeremy Mathieu, Franţa
Jeremy Mathieu, Franţa

Didier Deschamps, preocupat de situaţia jucătorilor accidentaţi

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, a explicat situaţia fundaşului Barcelonei, Jeremy Mathieu, înainte de Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 mai 2016

Franţa l-a pierdut deja pe tânărul fundaş central al lui Real Madrid, Raphael Varane, care nu va putea fi prezent la Campionatul European 2016 şi acum trebuie sa evalueze cu atenţie situaţia lui Jeremy Mathieu, după ce jucătorul celor de la Barcelona a suferit o accidentare musculară şi a devenit astfel indisponibil pentru următorul meci amical al naţionalei Franţei, programat luni, 30 mai, împotriva reprezentativei statului Camerun, pe Stade de la Beaujoire – Louis Fonteneau din Nantes.

„Aş fi preferat să avem mai puţine probleme cu jucătorii şi nu pot spune că nu sunt preocupat. Aceste probleme există şi vom încerca să le gestionăm cât mai bine posibil.” – a declarat selecţionerul francez în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat în cursul zilei de miercuri. Didier Deschamps a discutat punctual şi despre situaţia fundaşului în vârstă de 32 de ani al Barcelonei, precizând că Mathieu, care a suferit o accidentare în meciul din finala cupei Spaniei dintre echipa catalană şi FC Sevilla, ar trebui să fie recuperat până la debutul la Euro 2016: „A resimţit durere în zona coapsei. Nu cred că este o accidentare serioasă, dar prefer să aşteptăm câteva zile şi apoi să efectuăm alte controale medicale pentru a fi siguri. Nu va fi disponibil pentru meciul amical de la Nantes.” – a adăugat Didier Deschamps.

Franţa va deschide Campionatul European 2016 prin meciul cu România, care va avea loc vineri, 10 iunie, pe Stade de France din Paris. Următoarele două partide din cadrul grupei A de la turneul final vor avea loc cu Albania (15 iunie), respectiv Elveţia (19 iunie).Comentarii