Didier Deschamps, selecţionerul Franţei
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei

Didier Deschamps, pregătit pentru Germania – Franţa: „Înfruntăm cea mai bună echipă din lume”

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a prefaţat duelul cu Germania din cadrul semifinalelor de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
4 iulie 2016

Selecţionerul Didier Deschamps a caracterizat viitoarea adversară a naţionalei Franţei din semifinalele Campionatului European 2016, Germania, ca fiind „cea mai bună echipă din lume”, dar consideră că naţionala sa are capacitatea de a elimina campioana mondială şi de a ajunge în ultimul act al competiţiei. Reprezentativa ţării gazdă a avut parte de un parcurs mai degrabă facil pănă în această rundă de la Euro 2016, reuşind să elimine cu scorul de 5-2 Islanda în sferturile de finală, spre deosebire de Germania, care a avut o sarcină mult mai dificilă în duelul cu Italia. Didier Deschamps a scos în evidenţă calitatea şi valoarea echipei Germaniei, însă rămâne încrezător în şansele de calificare ale Franţei:

„Nu voi pune presiune pe Joachim Low, este un tip calm şi relaxat, aşadar nu ar avea sens.” – a declarat selecţionerul francez, la finalul victoriei cu Islanda – „Germania este cea mai bună echipă din Europa şi din lume. La Euro 2016, chiar dacă au trecut prin multe emoţii cu Italia, au demonstrat că rămân cei mai buni şi îşi decid singuri soarta de fiecare dată. va fi extrem de dificil pentru noi, dar vom intra pe teren pregătiţi să dăm totul. Faptul că vom juca în faţa propriilor suporteri ne va ajuta.” – a adăugat fostul antrenor al celor de la AS Monaco şi Juventus, citat de site-ul goal.com.

„Nu va mai exista acelaşi echilibru de forţe, deoarece Germania are foarte multă calitate tehnică, începând de la portar şi până la linia de atac. Vor încerca să monopolizeze posesia balonului şi să impună ritmul meciului, iar pentru noi va fi foarte importantă maniera în care vom reuşi să ne adaptăm, nu doar în ceea ce priveşte punctele lor forte, ci inclusiv asupra jocul pe care noi putem sa îl producem. Până acum majoritatea adversarilor noştri au intrat pe teren cu gândul de a se apăra permanent. Ştim că împotriva Germaniei nu va mai fi cazul, dar cu cât îi vom putea obliga să se apere mai mult, cu atât va fi mai bine pentru noi.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Franţei.Comentarii