Didier Deschamps, selecţionerul Franţei
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei

Didier Deschamps, înainte de Portugalia – Franţa: „Victoria, singurul lucru care contează”

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a discutat despre meciul cu Portugalia contând pentru finala Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iulie 2016

„Este un moment excepţional, un adevărat privilegiu. O posibilitate uinică, deoarece în joc va fi titlul de campioană europeană, aşadar de data aceasta sigurul lucru care contează este victoria şi câştigarea trofeului.” – Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, prefaţează în acest fel partida cu Portugalia din finala Campionatului European 2016, programată a se disputa duminică seara, de la ora 22:00, pe Stade de France din Paris: „Trebuie să ne pregătim cât mai bine, desigur, dar nu trebuie să punem o presiune suplimentară pe noi.” – este recomandarea fostului antrenor de la Juventus şi AS Monaco, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o în această după amiază: „Nu trebuie să schimbăm absolut nimic faţă de ceea ce am făcut până acum la acest turneu final. Obiectivul este să intrăm pe teren cu o maximă concentrare, dar în acelaşi timp să rămânem calmi şi lucizi.”

Didier Deschamps are şansa de a deveni unul dintre puţinii antrenori care au câştigat Campionatul European inclusiv ca jucători, iar în acest sens precizează că „este mai bine să poţi intra pe teren, să poţi participa direct la ceea ce se întâmpla pe gazon. Pe banca de rezerve meciul se trăieşte într-o manieră foarte intensă, dar ca fost jucător uneori este frustrant, deoarece îţi doreşti să pui echipamentul pe tine şi să joci.” – a recunoscut selecţionerul reprezentativei ţării gazdă de la Euro 2016, care mai apoi a adăugat că titlul de campioană europeană al Franţei a fost unul dintre obiectivele stabilite în momentul preluării echipei: „Este un meci care va avea consecinţe foarte mari, în special pentru jucători. Avem oportunitatea de a deveni campioana Europei, chiar în faţa suporterilor noştri, aşa cum ne-am propus în urmă cu patru ani. Dar trebuie să valorificăm această oportunitate unică fără a ne gândi la ceea ce va urma.” – a concluzionat Didier Deschamps.Comentarii