Dick Advocaat, antrenorul secund al Olandei
Dick Advocaat, antrenorul secund al Olandei

Dick Advocaat revine în staff-ul Olandei după ratarea calificării la Euro 2016

Dick Advocaat va ocupa funcţia de antrenor secund al Olandei şi va lucra alături de Danny Blind în campania de calificare la Campionatul Mondial 2018.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Experimentatul antrenor Dick Advocaat a fost numit în funcţia de antrenor secund al echipei naţionale a Olandei şi va colabora astfel cu selecţionerul Danny Blind în tentativa de a obţine calificarea la Campionatul Mondial 2018 din Rusia. Tehnicianul în vârstă de 68 de ani, care cel mai recent s-a aflat pe banca tehnică a celor de la Sunderland se va alătura staff-ului naţionalei încă de la următoarele meciurile amicale, care vor avea loc la sfârşitul lunii mai, respectiv începutul lunii iunie. Olanda a ratat prezenţa la Euro 2016 după un parcurs dezastruos în preliminarii şi nu va avea o sarcină facilă nici în ceea ce priveşte calificarea la Campionatul Mondial din 2018, unde va evolua într-o grupă cu Franţa şi Suedia.

Dick Advocaat a ocupat de două ori funcţia de selecţioner al Olandei şi în alte două situaţii a contribuit în calitate de antrenor secund. Coreea de Sud, Rusia şi Belgia se numără printre celelalte reprezentative pregătite de-a lungul carierei de titratul antrenor: „L-am rugat cu ceva timp în urmă pe Dick Advocaat să fie asistentul meu şi sunt foarte bucuros că a acceptat” – a declarat Danny Blind, citat de site-ul dailymail.co.uk – „Ne aşteaptă o dificilă campanie de calificare la Campionatul Mondial 2018 şi va fi foarte bine să ne putem baza pe experienţa şi vastele sale cunoştinţe. Sunt încântat de posibitatea de a lucra alături de el.”

Dick Advocaat a fost asistentul secund al naţionalei Olandei sub comanda lui Rinus Michels în perioada 1984 – 1987, respectiv 1990 – 1992, apoi a preluat funcţia de selecţioner după plecarea lui Michels şi a condus echipa la Campionatul Mondial din 1994. Al doilea mandat pe banca tehnică a reprezentativei a avut loc între 2002 şi 2004, când Olanda a ajuns în semifinalele Campionatului European 2004 din Portugalia. Înainte de startul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018 din Rusia, Olanda va evolua în compania a trei naţionale prezente la Euro 2016: Irlanda, într-un meci programat la Dublin pe 27 mai, Polonia (pe 1 iunie), respectiv Austria (la Viena, pe 4 iunie). Debutul în preliminariile pentru turneul final din 2018 va avea loc printr-o deplasare în Suedia, pe 6 septembrie.Comentarii