Mamadou Sakho, Franţa
Mamadou Sakho, Franţa

Deschamps nu intenţionează să îl includă pe Mamadou Sakho în lotul pentru Euro 2016

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a confirmat că Mamadou Sakho nu va fi prezent la Campionatul European 2016, deşi a primit drept de joc.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Didier Deschamps a pus capăt speculaţiilor cu privire la posibilitatea ca Mamadou Sakho să fie inclus în lotul pe care Franţa se va baza la Euro 2016, după ce suspendarea acestuia a expirat. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a fost depistat pozitiv în urma unui control efectuat după meciul cu Manchester United din UEFA Europa League şi astfel nu a mai putut evolua din luna aprilie.

Suspendarea de 30 de zile dictată de UEFA a expirat, iar corpul administrativ şi de control al fotbalului european a confirmat oficial că nu va prelungi perioada de suspendare a fundaşului francez, ceea ce a dus la numeroase discuţii referitoare la posibila numire a lui Mamadou Sakho pe lista jucătorilor convocaţi pentru Campionatul European de luna viitoare. Totuşi, selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, a indicat clar faptul că jucătorul lui Liverpool nu intră în vederile sale pentru apropiatul turneu final: „Dacă mă gândesc la convocarea lui Sakho? Nu am luat niciodată în considerare acest lucru. Altfel nu aş mai dovedi respect pentru jucătorii pe care i-am selecţionat deja.” – a declarat fostul antrenor al lui AS Monaco şi Juventus, întrebat despre situaţia nefericită a apărătorului de la Liverpool, care a explicat că utilizarea substanţei ce a dus la picarea testului anti-doping a avut scopul de a-l ajuta să slăbească şi nu a urmărit în niciun moment îmbunătăţirea performanţelor sportive.

Spre deosebire de mulţi dintre omologii săi, Didier Deschamps a stabilit lotul de 23 de jucători pe care se va baza la Campionatul European încă de la jumătatea lunii mai. Însă, în ciuda accidentării unor fundaşi de bază din echipa Franţei, precum Raphael Varane şi Jeremy Mathieu, Sakho a fost trecut cu vederea în detrimentul tânărului apărător al celor de la Lyon, Samuel Umtiti.Comentarii