Vicente del Bosque, Spania
Vicente del Bosque, Spania

Del Bosque: „Semifinala, obiectivul minim pentru Spania la Euro 2016”

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a discutat despre perspectivele campioanei europene înainte de turneul final din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 mai 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat că ar fi mulţumit cu o prezenţă în faza semifinalelor la Campionatul European 2016 de luna viitoare. Reprezentativa ‘La Roja’ începe competiţia din Franţa în calitate de învingătoare a ultimelor două ediţii de Campionat European şi a Campionatului Mondial din 2010, însă turneul final din Brazilia s-a încheiat dezamăgitor pentru Spania, eliminată încă din faza grupelor. În ciuda succesului de care se bucură la nivelul echipelor de club, Spania este cotată cu mai puţine şanse la victorie ca Franţa sau Germania, dar se poate baza încă pe jucători de cel mai înalt nivel, precum Andres Iniesta, David Silva, Gerard Pique, Sergio Ramos sau Sergio Busquets:

„Dacă vom ajunge în semifinale pot spune că voi fi mulţumit, este adevărat. Acesta este obiectivul minim, deşi foarte probabil mulţi vor considera că simpla prezenţă în semifinale echivalează cu un eşec.” – a declarat exerimentatul selecţioner spaniol, citat de site-ul cope.es – „Ceea ce nu îmi doresc este să existe din nou nervi şi preocupare înainte de startul competiţiei, după cum s-a întâmplat la Campionatul Mondialul anterior, mai ales cu Olanda. O asemenea atmosferă nu ajută, nu este propice pentru performanţă. Neliniştea nu ajută. A câştiga Campionatul European este un lucru extraordinar, vom vedea dacă avem capacitatea de a realiza o astfel de performanţă.” – a continuat fostul antrenor al celor de la Real Madrid şi Beşiktaş.

Întrebat despre echipele pe care le consideră printre favoritele la prezenţa în finală, Vicente del Bosque a răspuns: „Nu ştiu cine este principala favorită, dar vâd Franţa cu şanse bune, Anglia are o naţională foarte puternică, Germania, Portugalia, Belgia…poate chiar Islanda sau Slovacia.”Comentarii