Diego Costa, Santi Cazorla, Spania
Diego Costa, Santi Cazorla, Spania

Del Bosque explică absenţele lui Santi Cazorla şi Diego Costa de la Euro 2016

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a discutat despre situaţia jucătorilor Santi Cazorla şi Diego Costa, care nu fac parte din lotul pentru Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 mai 2016

Selecţionerul Vicente Del Bosque a susţinut în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă pentru a anunţa lotul provizoriu pe care Spania se va baza la Campionatul European 2016 din Franţa, în tentativa de a obţine cel de-al treilea titlu european consecutiv. Multe nume sonore vor lipsi din echipa Spaniei la turneul final din această vară, printre care mijlocaşul ofenisv al celor de la Arsenal, Santi Cazorla, deşi jucătorul în vârstă de 31 de ani a avut o contribuţie importantă de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016. Cazorla a revenit pe teren la sfârşitul săptămânii trecute după o pauză de aproximativ cinci luni, prea târziu însă pentru a-l convinge pe Vicente Del Bosque să îl includă în lotul echipei naţionale:

„Situaţia lui Santi Cazorla este foarte similară cu cea a lui Diego Costa.” – a declarat selecţionerul spaniol în cadrul conferinţei de presă susţinută marţi – „Cazorla a suferit o accidentare gravă şi a fost nevoit să stea departe de gazon timp de cinci luni. În ultima etapă de campionat a evoluat aproape întreaga partidă, suntem conştienţi de eforturile foarte mari pe care le-a făcut pentru a se recupera şi apreciem determinarea lui, însă decizia noastră, precum în cazul lui Diego Costa, a fost să nu chemăm jucători care nu se află în cea mai bună condiţie de joc.” – a adăugat Vicente Del Bosque.

Santi Cazorla nu va avea astfel posibilitatea de a evolua la al treilea turneu final european consecutiv, după participările din 2008, respectiv 2012, în timp ce Diego Costa pierde ocazia de a debuta la un Campionat European. Juan Mata, Fernando Torres şi José Callejón sunt alţi jucători care nu au avut loc în lotul Spaniei pentru Euro 2016, unde reprezentativa iberică va înfrunta Cehia, Turcia şi Croaţia în faza grupelor.Comentarii