David Alaba, Austria
David Alaba, Austria

David Alaba revine la naţionala Austriei

Selecţionerul Austriei, Marcel Koller, a stabilit lotul de jucători în vederea meciurilor de calificare la Euro 2016 cu Moldova şi Suedia
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 august 2015

Ultimul meci disputat de David Alaba în tricoul echipei naţionale a Austriei a avut loc cu Bosnia în luna martie, când mijlocaşul lui Bayern Munchen a suferit o accidentare la ligamente. Acum, David Alaba revine în tentativa de a-şi ajuta naţionala să obţină a doua prezenţă la un turneu final de Campionat European.

De la Campionatul Mondial din 1998 Austria a mai evoluat la un singur turneu final important şi anume Euro 2008, datorită faptului ca a fost una dintre ţările organizatoare. În rest rezultate modeste şi calificări ratate pentru Austria de-a lungul ultimilor 20 de ani, astfel că următoarele două meciuri ale naţionalei conduse de Marcel Koller, cu Moldova şi Suedia, devin extrem de importante privind soarta calificării la Euro 2016.

Austria ocupă primul loc în grupa G de calificare, cu un avantaj de patru puncte faţă de Suedia şi opt puncte mai mult ca Rusia, astfel că un minim de patru puncte din următoarele două partide ar asigura prezenţa la turneul final din Franţa.

Lotul Austriei:

Portari: Robert Almer (Austria Viena), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)

Fundaşi: Aleksandar Dragovic (Dynamo Kiev), Christian Fuchs (Leicester City), György Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (RB Salzburg), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur)

Mijlocaşi: David Alaba (Bayern München), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (RB Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Christoph Leitgeb (RB Salzburg), Marcel Sabitzer (RB Leipzig)

Atacanţi: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (Basel)Comentarii