Danilo Pereira, Portugalia
Danilo Pereira, Portugalia

Danilo, înainte de Portugalia – Ţara Galilor: „Prefer să jucăm prost şi să fim aici!”

Mijlocaşul Danilo Pereira a discutat despre meciul pe care Portugalia îl va disputa cu Ţara Galilor în semifinalele de la Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
4 iulie 2016

Danilo Pereira are şanse mari să fie titular în partida Portugalia – Ţara Galilor din semifinalele Campionatului European 2016, după ce contracandidatul său la titularizare, William Carvalho, a primit al doilea galben cu Polonia şi va fi suspendat. Mijlocaşul portughez a vorbit despre partida contra lui Bale et comp într-o conferinţă de presă: „Să fiu sincer, prefer să fiu aici în competiţie jucând urât, decât să jucăm frumos şi să fiu acasă. În ultimii ani Portugalia a jucat extrem de plăcut ochiului şi rezultatele n-au venit, aşa că nu mă interesează foarte mult ceea ce ce se spune, pentru că atunci când am fost eliminaţi jucând bine nimeni nu ne-a amintit drept o echipa frumoasă” a explicat Danilo.„Probabil că nu am lăsat o impresie extraordinară, poate că nu am jucat un fotbal atrăgător, dar poate că am fost foarte buni la alte capitole, care de regulă sunt analizate şi prezentate drept excelente când e vorba de alte formaţii” a atacat mijlocaşul lusitan, care crede că Ţara Galilor nu este un adversar tocmai comod: „Sunt o echipă bună, o echipă dificilă. Au marcat de mai multe ori în această competiţie şi au obţinut mai multe victorii. Nu va fi un adversar facil, dar cred eu că suntem pregătiţi pentru a-i elimina” a spus Danilo Pereira.

Mijlocaşul a mărturisit că ştie la ce să se aştepte de la starul galezilor, Gareth Bale: „Ştim că e un fotbalist foarte rapid şi foarte puternic, nu e bine să-i lăsăm spaţii şi vom încerca să nu-i lăsăm. Avem un grup de jucători frumos, ne dorim să facem istorie la acest turneu final” a anunţat Danilo, care nu se teme de provocarea titularizării: „Accept cu deplină normalitate. Selecţionerul este cel care decide, iar dacă va apela la mine eu am să fiu acolo. Toată lumea vrea să joace, nici eu nu sunt o excepţie. Trebuie să fiu pregătit şi să accept ceea ce mi se va cere” anunţă mijlocaşul de la FC Porto, jucător născut în Guinea-Bissau şi care la 24 de ani a adunat 15 selecţii în echipa naţională a Portugaliei pentru care a înscris o dată, contra Estoniei, într-un amical disputat pe 8 iunie 2016.Comentarii