Daniel Carvajal, Spania
Daniel Carvajal, Spania

Daniel Carvajal, indisponibil pentru Euro 2016

Accidentarea din finala Champions League îl va împiedica pe Daniel Carvajal să poată evolua pentru Spania la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Daniel Carvajal a încheiat finala UEFA Champions League de la Milano cu lacrimi în ochi şi nu doar din cauza emoţiilor puternice pentru câştigarea trofeului, ci inclusiv a dezamăgirii cauzate de problema medicală care l-a obligat să părăsească terenul de joc prematur. Fundaşul lui Real Madrid a simţit probabil încă din acel moment faptul că accidentarea suferită îl va împiedica să fie prezent la Campionatul European 2016, iar informaţia a fost confirmată oficial în cursul zilei de luni, când clubul spaniol a anunţat diagnosticul stabilit de controalele medicale: leziunea musculară la coapsa piciorului dreapt, o problemă medicală în urma căreia jucătorul va fi nevoit să lipsească de la turneul final din Franţa.

Carvajal devine astfel al doilea jucător al lui Real Madrid absent de la Euro 2016, după apărătorul francez Raphaël Varane, la rândul său indisponibil din cauza unei accidentări musculare. În aceste condiţii, fundaşul celor de la Arsenal, Hector Bellerín, are mari şanse de a fi inclus în lotul Spaniei pentru Campionatul European 2016, tânărul jucător din Premier League, care la meciul amical disputat recent de Spania cu Bosnia a avut o evoluţie foarte bună, fiind astfel aproape de prezenţa la primul turneu final din carieră. Cesar Azpilicueta de la Chelsea este o altă posibilă soluţie pentru selecţionerul Vicente del Bosque, deşi jucătorul lui Chelsea a evoluat în ultima vreme mai mult pe partea stângă a defensivei şi este considerat mai degrabă principala alternativă a lui Jordi Alba.Comentarii