Preliminariile EURO 2016, Grupa I, 14 octombrie 2014, ora 21:45
Danemarca
Danemarca
0 - 1
Portugalia
Portugalia

 
 
Cristiano Ronaldo 90+5
Danemarca-Portugalia, preliminarii Euro 2016
Danemarca-Portugalia, preliminarii Euro 2016

Danemarca – Portugalia 0-1. Cristiano Ronaldo câştigă meciul pentru lusitani

Portugalia câştigă în Danemarca printr-un gol marcat de Cristiano Ronaldo la ultima fază a meciului şi bifează primele puncte din Grupa I.

Cristiano Ronaldo a marcat golul victoriei portugheze în minutele de prelungire şi a egalat recordul de goluri marcate de Jon Dahl Tomasson în preliminariile Campionatului European. Starul lui Real Madrid are acum 22 de reuşite, iar Portugalia bifează prima victorie din Grupa I, chiar la revenirea lui Ronaldo în primul unsprezece (acesta absentase în jocul de debut cu Albania, pierdut de portughezi pe propriul teren).

Portugalia a început bine partida de pe Parken având în starul Cristiano Ronaldo un pericol constant pentru poarta gazdelor. Ronaldo a încercat prima dată poarta danezilor în minutul 11, dar Kasper Schmeichel a fost la post şi a reţinut cu siguranţă. Cu Fernando Santos proaspăt instalat în funcţia de selecţioner în locul lui Paulo Bento, Portugalia a împrumutat puţin din pragmatismul cu care Santos obişnuise la naţionala Greciei.

Noul selecţioner i-a oferit libertate totală de mişcare starului său şi l-a poziţionat pe Danny în postura de al doilea vârf, oferind cursivitate unui joc al portughezilor tot mai anost în ultima vreme. Cu William Carvalho şi Tiago excelenţi în faţa defensivei, Portugalia a controlat prima repriză şi Nani a avut şi el şansa deschiderii scorului în minutul 29. Gazdele au replicat prin Krohn-Dehli, al cărui şut în bară a reprezentat cea mai mare ocazie a partidei.

După pauză, Ronaldo a fost mutat în banda stângă, unde a rămas pe tot parcursul acestei reprize. De aici a venit şi cea mai mare ocazie a portughezilor, dar Cristiano a fost blocat senzaţional de Schmeichel, care parcă a adus tuturor aminte de tatăl său, prin intervenţia de excepţie în faţa Balonului de Aur. Pe final, danezii au avut o bună oportunitate de gol în urma unei faze fixe, dar în al cincilea minut de prelungire Ricardo Quaresma a oferit o centrare perfectă în careu, Cristiano s-a înălţat imperial şi l-a învins pe portarul gazdelor printr-o lovitură de cap perfect executată.

Victorie mare pentru Portugalia pe Parken la debutul oficial al lui Fernando Santos în funcţia de selecţioner al ţării sale, o victorie care aduce primele puncte în grupă pentru lusitani.Statisticile meciului

 
56
Posesie
44
 
 
9
Total şuturi
11
 
 
1
Pe poartă
5
 
 
6
Afară
6
 
 
2
Blocate
0
 
 
1
Bare
0
 
 
2
Cornere
4
 
 
1
Offside
5
 
 
0
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
15
Faulturi
15
 
 
422
Total pase
275
 
 
384
Completate
238
 

Filmul meciului

Uffe Bech
(Lasse Vibe)
46'
 
Simon Poulsen
(Nicolai Boilesen)
58'
 
 
68'
João Mário
(Nani)
 
77'
Éder
(Danny)
 
84'
Ricardo Quaresma
(Tiago)
Thomas Kahlenberg
(Christian Eriksen)
84'
 
 
90'+2
Cristiano Ronaldo
 
90'+5
Cristiano Ronaldo
(Ricardo Quaresma)

Echipele de start

1
5
4
3
6
7
23
9
10
21
11
17
10
7
8
16
19
21
6
3
5
1

Comentarii pe marginea meciului Danemarca - Portugalia