Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 12 octombrie 2015, ora 19:00
Suedia
Suedia
2 - 0
Moldova
Moldova

Zlatan Ibrahimović 23
Erkan Zengin 47
 
 
Suedia - Moldova 2-0
Suedia - Moldova 2-0

Suedia – Moldova 2-0. Ibrahimovic şi colegii săi merg la barajul pentru Euro 2016

Suedia încheie pe locul al treilea în grupa G de calificare la Campionatul European 2016 şi va fi prezentă la dubla manşă de baraj

Friends Arena din Solna a fost gazda ultimului meci pe care echipa naţională a Suediei l-a disputat în cadrul grupei G de calificare la Campionatul European 2016. Confruntarea cu Moldova nu putea pune foarte multe probleme pentru Zlatan Ibrahimovic şi colegii săi, a căror atenţie s-a îndreptat mai degrabă către Otkrytie Arena din Moscova, unde ultimele şanse de calificare directă la Euro 2016 erau legate de un succes al Muntenegrului în faţa Rusiei. O care era victorie puţin probabilă, având în vedere miza aproape inexistentă pentru naţionala pregătită de Branko Brnovic.

Tânărul atacant al celor de la Celta Vigo, John Guidetti, a fost protagonistul începutului de meci, cu două bune oportunităţi de a marca în primele şapte minute, inclusiv o execuţie care a lovit bara. Portarul Ilie Pavel Cebanu a intervenit decisiv la finalizarea dintr-o poziţie bună a lui Kim Kaellstroem, aproape de capătul primului sfert de oră, pentru ca apoi defensiva oaspeţilor să cedeze pentru prima dată în minutul 24, cand Ibrahimovic şi-a trecut în cont cel de-al optulea gol din preliminarii: căpitanul Suediei a finalizat cu eleganţă mingea trimisă de Mikael Lustig şi l-a depăşit fără probleme pe portarul Moldovei, trimiţând în poarta goală.

Debutul părţii secunde a adus inevitabil şi majorarea avantajului: Erkan Zengin a profitat de un balon respins de Cebanu din faţa lui Ibrahimović, astfel că, după pasa precisă a lui John Guidetti, jucătorul celor de la Trabzonspor a plasat balonul la colţul lung şi a asigurat practic cele trei puncte puse în joc. Moldova nu a reuşit să pună în niciun moment în pericol poarta apărată de Andreas Isaksson, iar la jumătatea reprizei selecţionerul gazdelor, Erik Hamren, a început să se concentreze deja pe dubla manşă de baraj, prin înlocuirile lui Kim Kaellstroem şi Zlatan Ibrahimovic, ambii fiind la un cartonaş galben de suspendare şi în pericol să rateze prima confruntare de la baraj.

Scor final 2-0, însă insuficient pentru ca Suedia să obţină calificarea directă la Campionatul European din Franţa, având în vedere victoria previzibilă a Rusiei din partida disputată pe teren propriu cu reprezentativa statului Muntenegru. Suedia încheie astfel pe locul al treilea în grupa G şi aşteaptă acum să afle numele adversarului din barajul de calificare, programat a se disputa în luna noiembrie.Statisticile meciului

 
59
Posesie
41
 
 
12
Total şuturi
2
 
 
4
Pe poartă
0
 
 
6
Afară
1
 
 
2
Blocate
1
 
 
1
Bare
0
 
 
7
Cornere
3
 
 
1
Offside
5
 
 
0
Galbene
0
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
3
 
 
595
Total pase
368
 
 
525
Completate
283
 

Filmul meciului

Zlatan Ibrahimović
(Mikael Lustig)
23'
 
Erkan Zengin
(John Guidetti)
47'
 
Gustav Svensson
(Kim Källström)
57'
 
Ola Toivonen
(Zlatan Ibrahimović)
58'
 
 
61'
Alexandru Antoniuc
(Artur Patraş)
 
63'
Igor Armaş
(Iulian Erhan)
 
80'
Dan Spătaru
(Ion Jardan)
Anton Tinnerholm
(Mikael Lustig)
83'
 

Echipele de start

1
5
3
4
2
22
9
6
7
15
10
19
9
20
7
18
21
6
16
5
4
1

Comentarii pe marginea meciului Suedia - Moldova