Play-off EURO 2016, 12 noiembrie 2015, ora 21:45
Norvegia
Norvegia
0 - 1
Ungaria
Ungaria

 
 
László Kleinheisler 26
Laslo Kleinheisler, Ungaria
Laslo Kleinheisler, Ungaria

Norvegia – Ungaria 0-1. Naţionala Ungariei devine favorită pentru un loc la Euro 2016

Laslo Kleinheisler a marcat singurul gol al manşei tur dintre Norvegia şi Ungaria, contând pentru calificarea la Euro 2016

Stadionul Ullevaal din Oslo a găzduit prima manşă a dublei de calificare la Campionatul European 2016 dintre Norvegia şi Ungaria. În faţa a 28000 de fani, norvegienii se prezentau la acest meci fără eşec în ultimele patru partide oficiale pe teren propriu (trei victorii şi o remiză) şi fără a primi gol în cele mai recente trei partide. Statistici promiţătoare, care însă nu au ajutat foarte mult naţionala nordică la prima confruntare cu adversara sa.

Gazdele au început meciul în forţă şi ar fi putut deschide scorul încă din minutul 3, când portarul Gábor Király a avut o intervenţie decisivă la finalizarea din interiorul careului a lui Per Ciljan Skjelbred, după o frumoasă actiune personală a lui Markus Henriksen pe partea stângă. Treptat oaspeţii au reuşit să echilibreze meciul şi să păstreze posesia balonului cu o precizie mult mai mare, iar echipa pregătită de Bernd Storck a dat lovitura în minutul 26: execuţia lui Laslo Kleinheisler, aflat la debutul său în tricoul naţionalei, l-a surprins pe portarul norvegian, iar Ungaria îndeplinea unul din obiectivele importante stabilite înainte de meci, acela de a marca în deplasare. Norvegia a revenit imediat în ofensivă şi a insistat cu multe centrari în careul lui Király însă fără a crea foarte mult pericol de-a lungul primei reprize.

Coordonate similare pentru repriza secundă a confruntării de pe stadionul Ullevaal din Oslo, cu o naţională a Norvegiei care a controlat jocul la nivelul posesiei şi dominării teritoriale, iar treptat oamenii lui Per-Mathias Hoegmo şi-au asumat mai mult iniţiativa. Alexander Soderlund a avut o bună şansă de a egala în minutul 58, când a reluat peste poartă după ce s-a desprins frumos de fundaşul advers, ceea ce avea să fie una dintre ultimele acţiuni de atac ale jucătorului celor de la Rosenborg, înlocuit apoi de Marcus Pedersen, atacantul în vârstă de 25 de ani al lui SK Brann. O mulţime de cornere şi alte faze fixe la poarta lui Gábor Király, însă puţine momente în care norvegienii au reuşit cu adevărat să fie periculoşi la finalizare. Oaspeţii nu s-au mai dovedit la rândul lor interesaţi de a surprinde pe contraatac, ceea ce însă nu îl va deranja foarte mult pe selecţionerul Bernd Storck, care se poate declara mulţumit de jocul defensiv bine organizat al echipei sale. Finalul de meci ar fi trebuit sa aducă o presiune constantă din partea gazdelor, dar norvegienii şi-au trecut în cont o singură mare ocazie, la o ieşire greşită a portarului Gábor Király, continuată cu reluarea în bară a lui Pedersen.

Victorie la limită, dar una extrem de importantă a Ungariei, care astfel devine favorită certă pentru a obţine calificarea la Euro 2016. Peste trei zile norvegienii se vor deplasa pe Groupama Arena din Budapesta, unde vor avea o misiune dificilă în tentativa de a întoarce rezultatul din această seară şi soarta calificării la turneul final din Franţa.Statisticile meciului

 
58
Posesie
42
 
 
22
Total şuturi
6
 
 
6
Pe poartă
4
 
 
10
Afară
2
 
 
6
Blocate
0
 
 
1
Bare
0
 
 
16
Cornere
0
 
 
1
Offside
1
 
 
2
Galbene
3
 
 
0
Roşii
0
 
 
10
Faulturi
15
 
 
517
Total pase
305
 
 
450
Completate
250
 

Filmul meciului

Alexander Tettey
19'
 
 
23'
Zoltán Gera
 
26'
László Kleinheisler
(Ádám Szalai)
 
34'
Tamás Kádár
 
39'
Richard Guzmics
Marcus Pedersen
(Alexander Søderlund)
61'
 
Omar Elabdellaoui
65'
 
 
72'
Ádám Nagy
(László Kleinheisler)
Mohamed Elyounoussi
(Jo Inge Berget)
74'
 
 
76'
Gergő Lovrencsics
(Balázs Dzsudzsák)
Pål André Helland
(Per Ciljan Skjelbred)
86'
 
 
90'+2
Tamás Priskin
(Ádám Szalai)

Echipele de start

12
2
21
3
14
19
8
5
15
9
10
11
9
15
10
6
7
5
20
2
4
1

Comentarii pe marginea meciului Norvegia - Ungaria