Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 15 noiembrie 2014, ora 21:45
Muntenegru
Muntenegru
1 - 1
Suedia
Suedia

Stevan Jovetić 80 (pen)
 
Zlatan Ibrahimović 9
Suedia s-a întors cu un punct din Muntenegru, scor 1-1
Suedia s-a întors cu un punct din Muntenegru, scor 1-1

Muntenegru – Suedia 1-1. Jovetic aduce un punct gazdelor din penalty

Muntenegru şi Suedia au remizat la Podgorica în preliminariile EURO 2016, rezultat ce permite Austriei să se distanţeze în fruntea Grupei G.

Zlatan Ibrahimovic a revenit în primul unsprezece al naţionalei pregătite de Erik Hamren, după ce a lipsit la ultimele două jocuri ale suedezilor. Prezenţa lui Zlatan s-a simţit imediat în jocul nordicilor, atacantul lui Paris Saint-Germain deschizând scorul pentru Suedia în minutul 9. Ibra a interceptat o minge pierdută de fundaşul în vârstă de 24 de ani Zarko Tomasevic şi l-a învins pe portarul Bozovic pentru primul gol al partidei de la Podgorica.

Gazdele au reacţionat rapid, sprijinite constant şi puternic de numeroşii suporteri veniţi pe Stadionul Gradski. În minutul 12, cornerul bine executat de Elsad Zverotic l-a adus pe Stevan Jovetic în postura de a marca, însă starul lui Manchester City a fost spectaculos blocat de portarul Andreas Isaakson. La aceeaşi fază, Marko Baša a reluat ulterior peste poartă din apropierea careului mic. Un alt corner al gazdelor a rămas fără rezultat după ce Stefan Savic a reluat mingea în bara porţii apărate de goalkeeperul de la Kasımpaşa, Andreas Isaakson, ratând astfel şansa egalării. Până la pauză, mijlocaşul de la Sutjeska, Vladimir Jovovic, a încercat şi el să-l învingă pe bravul portar suedez, dar oaspeţii au intrat cu avantaj la cabine.

Şi la reluare tot gazdele au rămas mai periculoase, iar Stevan Jovetic l-a pus la grea încercare pe Isaakson cu un trasor de la peste 25 de metri. Suedia a avut o trasărire de orgoliu prin acelaşi Zlatan Ibrahimivic, dar şutul atacantului născut la Malmo a lovit bara porţii lui Bozovic.

După ce fundaşul lui OSC Lille, Marko Baša, a ratat ţinta din doi metri, Muntenegru a reuşit în sfârşit să egaleze în minutul 80. Erkan Zengin l-a faultat în suprafaţa de pedepsă pe Vladimir Jovovic şi Jovetic a transformat cu siguranţă lovitura de la unsprezece metri acordată de centralul scoţian William Collum.

Pe final, Suedia putea să dea lovitura prin Albin Ekdal, însă mijlocaşul în vârstă de 25 de ani de la Cagliari a reluat peste poartă, după o cursă superbă a lui Jimmy Durmaz.

Cu acest rezltat de egalitate, Suedia acumulează şase puncte şi se situează pe locul doi în clasamentul Grupei G, în timp ce Muntenegru are cu un punct mai puţin şi ocupa poziţia a patra. Ambele formaţii sunt însă acum la distanţă de liderul grupei, Austria, care adună zece puncte, după primele patru jocuri.Statisticile meciului

 
49
Posesie
51
 
 
11
Total şuturi
10
 
 
5
Pe poartă
3
 
 
5
Afară
6
 
 
1
Blocate
1
 
 
0
Bare
1
 
 
7
Cornere
1
 
 
3
Offside
5
 
 
2
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
14
Faulturi
19
 
 
357
Total pase
410
 
 
279
Completate
315
 

Filmul meciului

 
9'
Zlatan Ibrahimović
(Erkan Zengin)
Marko Bakić
(Vladimir Božović)
46'
 
 
46'
Oscar Wendt
(Mikael Lustig)
Marko Bakić
50'
 
 
63'
Sebastian Larsson
(Emil Forsberg)
Fatos Bećiraj
(Dejan Damjanović)
67'
 
 
68'
Albin Ekdal
Marko Baša
73'
 
Branislav Janković
(Žarko Tomašević)
77'
 
Stevan Jovetić
80'
 
 
86'
Isaac Kiese Thelin
(Erkan Zengin)
 
87'
Kim Källström

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Muntenegru - Suedia