Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 09 octombrie 2014, ora 21:45
Liechtenstein
Liechtenstein
0 - 0
Muntenegru
Muntenegru
Liechtenstein-Muntenegru, preliminarii Euro 2016
Liechtenstein-Muntenegru, preliminarii Euro 2016

Liechtenstein – Muntenegru 0-0. Portarii gazdelor stopează naţionala muntenegreană

Liechtenstein a obţinut un punct în cel de-al doilea meci al grupei G, după ce portarul Peter Jehle şi apoi rezerva sa, Cengiz Bicer, au făcut adevarate minuni în faţa elevilor lui Brnovic.

Liechtenstein a obţinut un punct în cel de-al doilea meci al Grupei G, după ce portarul Peter Jehle şi apoi rezerva sa, Cengiz Bicer, au făcut adevarate minuni în faţa elevilor lui Brnovic.

Pentru gazde, partida cu Muntenegru a avut o încărcătură statistică istorică: Liechtenstein a evoluat în cel de-al 50-lea meci din preliminariile Campionatelor Europene şi, totodată, în meciul cu numărul 100 la nivel internaţional.

Elevii lui Rene Pauritsch au debutat cu o înfrângere în preliminariile pentru Franţa 2016 în faţa Rusiei, după ce fundaşii Martin Büchel şi Franz Burgmeier îşi învinseseră propriul portar. De această dată gazdele au început surprinzător de bine partida cu Muntenegru şi Seyhan Yildiz a reluat periculos cu capul în minutul 8 centrarea lui Sandro Wieser. Încet dar sigur, oaspeţii au preluat controlul partidei şi, în minutul 17, portarul Peter Jehle a intervenit miraculos în faţa lui Simon Vukcevic anulând deschiderea scorului.

În minutule 24 şi 30, Marko Simic şi Zoran Tomasevic au avut fiecare câte-o bună oportunitate de a marca, dar fiecare dintre cei doi muntenegreni a reluat cu capul puţin pe lânga poarta lui Jehle. Căpitanul oaspeţilor, Steven Jovetic, a expediat un şut splendid în minutul 37, dar Jehle s-a opus din nou primului gol al muntenegrenilor. Înainte de pauză, oaspeţii au mai trecut odată pe lângă gol, după ce Dejan Damjanovic a fost blocat în ultimul moment de fundaşul Ivan Quintans.

Şi după pauză tot Muntenegru a fost echipa cea mai periculoasă, dar Damjanovic a ţintit bara porţii lui Jehle la puţin timp după reluarea paridei. Intrat la pauză în locul lui Beciraj, Mirko Vucinic a trecut şi el pe lângă deschiderea scorului, dar Peter Jehle a continuat să apere incredibil.

Şi a făcut-o sigur şi impresionant până în minutul 62, când a intervenit decisiv în faţa lui Jovovic şi s-a accidentat. Paurisch a fost nevoit să-l înlocuiască cu rezerva Bicer, dar şi acesta a reuşit să apere extraordinar. Portarul lui Mersin İdmanyurdu a intervenit în două rânduri în faţa lui Vucinici, aflat în poziţii ideale de gol şi a păstrat tabela de scor imaculată.

Egal ruşinos pentru Muntenegru la Vaduz, iar elevii lui Bronici adună doar patru puncte după primele două jocuri ale grupei cu Moldova şi Liechtenstein, în timp ce elevii lui Rene Paurisch sărbătoresc cel de-al 100-lea meci internaţional oficial cu o surpriză.Statisticile meciului

 
42
Posesie
58
 
 
3
Total şuturi
28
 
 
0
Pe poartă
9
 
 
3
Afară
16
 
 
0
Blocate
3
 
 
0
Bare
2
 
 
0
Cornere
10
 
 
4
Offside
2
 
 
3
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
16
 
 
203
Total pase
405
 
 
183
Completate
369
 

Filmul meciului

Andreas Christen
(Sandro Wieser)
44'
 
 
46'
Mirko Vučinić
(Fatos Bećiraj)
 
57'
Nemanja Nikolić
(Simon Vukčević)
Cengiz Biçer
(Peter Jehle)
62'
 
 
74'
Petar Grbić
(Stevan Jovetić)
Simon Kühne
(Ivan Quintans)
80'
 
 
84'
Marko Simić
Martin Büchel
87'
 
Mario Frick
88'
 
Cengiz Biçer
90'+5
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Liechtenstein - Muntenegru