Cristiano Ronaldo, Portugalia
Cristiano Ronaldo, Portugalia

Cristiano Ronaldo, despre Ţara Galilor – Belgia: „Belgia este foarte puternică, Ţara Galilor o mare surpriză!”

Atacantul Cristiano Ronaldo a comentat meciul dintre Ţara Galilor şi Belgia, la finalul căruia Portugalia îşi va afla adversarul din semifinalele Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
1 iulie 2016

Portugalia a obţinut aseară calificarea în semifinalele Campionatului European de Fotbal din Franţa şi aşteaptă diseară să-şi afle adversarul din această fază a competiţiei. Indiferent că va fi Belgia sau Ţara Galilor, super starul lusitanilor, Cristiano Ronaldo, este convins că Portugalia va avea parte de un meci infernal: „Belgia este o echipă extrem de puternică, dar pentru mine este clar că Ţara Galilor este până acum marea surpriză a competiţiei. Vom vedea ce se va întâmpla, este bine însă că am ajuns în această fază a competiţiei” a mărturisit la finalul jocului cu Polonia, Cristiano.

„Pentru noi este un vis să câştigăm Campionatul European. Pentru mine personal este chiar mai mult decât atât, pentru că am câştigat multe trofee la nivel de club, însă nimic alături de echipa mea naţională. Randamentul meu nu este important, nici semnificativ. Ceea ce contează este că această echipă a noastră a făcut o muncă extraordinară până acum la turneul final” a adăugat Ronaldo.

Împotriva Belgiei, portughezii au jucat până acum de 17 ori şi au câştigat numai şase meciuri de-a lungul timpului, pierzând alte cinci şi remizând în celelalte şase partide. Contra galezilor, Portugalia a jucat de trei ori şi a câştigat două partide, pierzând o singură dată în 1951. Toate partidele contra Ţării Galilor au fost însă meciuri amicale, ultimul joc fiind câştigat pe 2 iunie 2000 de generaţia lui Figo şi Rui Costa, scor 3-0.Comentarii