Cristiano Ronaldo, Portugalia
Cristiano Ronaldo, Portugalia

Cristiano Ronaldo a devenit golgeterul all time în activitate al Campionatului European

Prin golul din meciul Portugalia – Ţara Galilor, Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Platini în clasamentul celor mai buni marcatori de la Campionatul European.
Articol scris de Florin Codreanu
7 iulie 2016

Nu doar că a obţinut calificarea cu echipa sa reprezentativă în finala Campionatului European de Fotbal, dar seara lui Cristiano Ronaldo de la Lyon a fost perfectă. Super starul lui Real Madrid a marcat primul gol al serii după o reuşită splendidă cu capul, apoi a contribuit decisiv la golul doi al portughezilor, marcat de Nani. Pentru Cristiano, reuşita din partida cu Ţara Galilor înseamnă însă enorm nu doar la nivel colectiv ci şi la nivel personal. Prin golul înscris în poarta lui Wayne Hennesey, Ronaldo devine cel mai bun marcator din istoria Campionatului European de Fotbal, la egalitate cu legendarul francez Michel Platini. Căpitanul Portugaliei este însă singurul dintre cei doi rămas încă în activitate, astfel că ar putea depăşi borna celor 9 goluri marcate.

Totodată, prin reuşita sa din minutul 50 al meciului cu Ţara Galilor, Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist din ultimii 50 de ani care a reuşit să marcheze în două semifinale de Campionat European. La 31 de ani, Ronaldo participă la al patrulea său Campionat European. Vedeta lui Real Madrid a depăşit de curând şi recordul de selecţii pentru naţionala Portugaliei – 132 de meciuri, depăşindu-l astfel pe Luis Figo. El a debutat la prima reprezentativă când avea 18 ani, pe 20 august 2003, în meciul amical Portugalia – Kazahstan (1-0). Cristiano, care la începutul turneului bifase un nou record la turneele finale de Campionat European a devenit şi primul fotbalist din istorie care înscrie în şapte meciuri diferite la Euro.

În partida Portugalia – Ţara Galilor, Cristiano Ronaldo a fost desemnat omul meciului. Ronaldo a avut un procentaj de 82% al paselor corecte contra galezilor, şi-a trecut în cont 8 acţiuni de poartă, două şuturi pe spaţiul porţii, a comis trei faulturi şi a oferit 27 de pase colegilor săi din linia ofensivă. Spre final, lusitanul a încasat un cartonaş galben, care nu-l va împiedica însă să evolueze în finala Campionatului European de Fotbal din Franţa, meci programat pe 10 iulie la Paris.Comentarii