Craig Bellamy,  fostul jucător al Ţării Galilor
Craig Bellamy, fostul jucător al Ţării Galilor

Craig Bellamy, despre Ţara Galilor – Belgia: „Sper să ducem meciul în prelungiri pentru a produce surpriza”

Fostul atacant galez, Craig Bellamy, a prefaţat duelul dintre Ţara Galilor şi Belgia pentru un loc în semifinalele Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
1 iulie 2016

Fostul căpitan al galezilor, Craig Bellamy, a analizat partida Ţara Galilor – Belgia din sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal, precum şi parcursul galezilor la acest turneu final. Bellamy (36 de ani) are 78 de selecţii în echipa reprezentativă şi 19 goluri, iar în cariera sa a evoluat la Liverpool, Newcastle, Manchester City, West Ham United, Blackburn Rovers sau Cardiff City, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători galezi din toate timpurile.

Despre meciul Ţara Galilor – Belgia

„Echipa noastră porneşte fără dubii cu sansă a doua, însă eu cred că dacă vrem să avem o şansă reală la calificare trebuie să ducem meciul în prelungiri. Aş juca la remiză contra Belgiei. Cu cât meciul stă sub semnul echilibrului, cu atât avem mai multe şanse de calificare. Nu poţi să ştii însă niciodată la ce să te aştepţi de la această echipă naţională a Belgiei, în ciuda calităţii incredibile pe care o au la dispoziţie. Lumea crede că Belgia şi-a revenit după ce a surclasat Ungaria, însă Ungaria le-a permis să joace aşa cum vroiau şi să-şi exprime calitatea indiscutabilă. Poate că maghiarii au crezut că cea mai bună şansă a lor este să joace ofensiv, dar s-au înşelat. Mă aştept ca Belgia să aibă mingea şi să preseze, ceea ce va atrage spaţii pentru Aaron Ramsey şi Gareth. Este un avantaj pentru noi faptul că am mai jucat împotriva lor recent şi chiar în mecuri cu miză. Asta nu ne face să avem şanse mai mari, dar ne poate ajuta să ajungem în semifinale”

Despre prestaţia galezilor la Euro 2016

„Au întrecut orice aşteptări. Se spune că avem o echipa foarte bună, dar echipa asta a muncit să devină foarte bună. Sigur, avem jucători de mare calitate, dar sunt puţini. Restul sunt jucători buni, care muncesc să se ridice la nivelul celorlalţi, iar asta îi face cu atât mai buni şi cu atât mai uşor de oferit drept exemple solide”Despre Chris Coleman, selecţionerul Ţării Galilor

„O treabă excelentă încă de când a preluat echipa. A acordat mereu atenţie tinerilor, a încercat să vină cu ceva nou şi a adaptat acest lot unui sistem de joc personalizat şi potrivit pentru ceea ce a vrut să jucăm. Este arhitectul acestui succes şi merită toate laudele care i se aduc”.Comentarii