Antonio Conte, Italia
Antonio Conte, Italia

Conte: „Italia va surprinde la Euro 2016”

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, a analizat evoluţia din meciul amical cu Scoţia şi a prefaţat parcursul de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

„Am văzut foarte multă implicare, chiar dacă terenul de joc se prezenta în condiţii mai degrabă inadecvate, ceea ce nu ne-a ajutat absolut deloc. Mi-a plăcut totuşi determinarea şi spiritul cu care băieţii au jucat.” – selecţionerul echipei naţionale a Italiei, Antonio Conte comentează la microfonul Rai Sport meciul amical disputat de echipa sa cu reprezentativa Scoţiei, în cadrul stagiului de pregătire din Malta, înainte de Campionatul European 2016 – „Ştim că mai avem multe lucruri de îmbunătăţit şi că există un proces de creştere care trebuie parcurs. Nu ştiu dacă acest meci ne ajută să obţinem toate răspunsurile pe care le căutam, dar eu prefer să ne concentrăm pe aspectele pozitive: nu am primit gol, adversarul nu a avut niciun şut pe spaţiul porţii şi am câştigat.”

„În momentele de dificultate va fi nevoie mai ales de intensitate, pentru a putea rămâne în meci, dar, desigur, determinarea şi spiritul de luptă nu sunt suficiente la acest nivel pentru a câştiga, este nevoie de un joc rapid şi imprevizibil, pe care noi încercăm să îl construim în această perioadă. Eu îmi doresc o echipă cu ‘E’ mare, deoarece întotdeauna echipa trebuie să pună în valoare talentul individual al jucătorilor. Sunt optimist şi vreau să visez. Nu ştiu dacă o prezenţă în sferturile de finală ale Campionatului European poate să fie considerat un succes, dar ştiu că Italia are capacitatea de a surprinde pe toată lumea şi ne propunem să reuşim acest lucru.” – a continuat selecţionerul italian.

Italia va mai disputa un singur meci amical, care va avea loc cu Finlanda pe teren propriu, înainte ca lotul ‘Squadrei Azzurra’ să facă deplasarea în Franţa pentru Euro 2016, unde jucătorii pregătiţi de Antonio Conte vor înfrunta Belgia, Suedia şi Irlanda pentru un loc în rundele eliminatorii ale competiţiei.Comentarii