Claudiu Keşeru, România
Claudiu Keşeru, România

Claudiu Keşeru continuă forma bună înainte de Euro 2016

Atacantul lui Ludogorets şi al naţionalei României, Claudiu Keşeru, traversează o perioadă excelentă în vederea Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Atacantul în vârstă de 29 de ani al celor de la FK Ludogorets Razgrad, Claudiu Keşeru, îşi continuă perioada pozitivă la nivelul echipei de club, iar speranţa selecţionerului Anghel Iordănescu precum şi a întregului staff tehnic al naţionalei României este ca forma excelentă arătată de fostul jucător al Stelei să iasă în evidenţă mai ales de-a lungul meciurilor de la Campionatul European 2016 din Franţa, unde România va avea o sarcină dificilă în tentativa de a obţine calificarea dintr-o grupă în care vor mai evolua Elveţia, Albania şi una dintre principalele favorite la câştigarea competiţiei, reprezentativa ţării gazdă, Franţa.

După ce a devenit campion al Bulgariei alături de Ludogorets, Claudiu Keşeru se află pe acest final de sezon într-o luptă de la distanţă pentru statutul de golgheter al campionatului, cu experimentatul atacant al celor de la Lokomotiv Plovdiv, Martin Andreev Kamburov (35 de ani), autor a 17 goluri în stagiunea actuală. Keşeru a ajuns la cota 15 goluri, graţie reuşitei din partida disputată în această după amiază pe terenul celor de la Slavia Sofia, câştigată într-o manieră autoritară de campioana Bulgariei, cu scorul de 5-0. Atacantul român mai are la dispoziţie două etape de campionat în tentativa de a urca pe prima poziţie a clasamentului şi a încheia astfel în cel mai bun mod posibil un sezon de excepţie, înainte de a se prezenta în cantonamentul echipei naţionale a României pentru Euro 2016.

Patru goluri marcate în zece apariţii este bilanţul de până acum al lui Claudiu Keşeru pentru România, debutul său în tricoul reprezentativei având loc pe data de 11 octombrie 2013, într-un meci câştigat cu 4-0 contra selecţionatei statului Andorra, în care de altfel fostul atacant al Stelei a şi înscris. Un singur gol marcat de-a lungul campaniei de calificare la Campionatul European 2014, însă unul extrem de important, într-o victorie obţinută de ‘tricolori’ la limită, scor 1-0 cu Insulele Feroe, pe 29 martie 2015, partidă care a avut loc pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.Comentarii