Claudio Ranieri
Claudio Ranieri

Claudio Ranieri, înainte de Germania – Italia: „Italia poate face precum Leicester”

Antrenorul lui Leicester City, Claudio Ranieri, a discutat despre şansele Italiei de a elimina Germania în sferturile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 iulie 2016

„Nu mă aşteptam la tot acest entuziasm, sunt foarte emoţionat” – Antrenorul italian al celor de la Leicester City, Claudio Ranieri, a fost prezent astăzi la Catanzaro cu ocazia ceremoniei prin care a fost numit cetăţean de onoare al capitalei regiunii Calabria: „Sunt foarte mândru pentru această distincţie şi mă simt un cetăţean al oraşului Catanzaro, faţă de care sunt foarte ataşat datorită perioadei de opt ani în care am jucat pentru echipa locală de fotbal.” – a declarat fostul tehnician al celor de la Juventus şi AS Roma.

Claudio Ranieri s-a dovedit unul dintre protagoniştii imensei surprize din stagiunea precedentă de Premier League, reprezentată de câştigarea titului de către Leicester City, iar tehnicianul în vârstă de 64 de ani consideră că Italia se poate inspira din această performanţă înainte de meciul cu Germania din sferturile de finală ale Campionatului European 2016: „Sunt convins că Italia poate să facă precum Leicester a mea. Se vede că la naţională există un grup unit, foarte solid, construit de un antrenor excepţional. Ştim că este foarte dificil, Italia s-a descurcat bine până acum, dar nimeni nu a considerat-o ca fiind printre favorite, fără a ţine totuşi cont de faptul ca Italia reuşeşte să dea maximul mai ales atunci când se află în momentele de dificultate. Da, sunt sigur că Italia poate face precum Leicester.” – a declarat Claudio Ranieri, citat de site-ul catanzaroinforma.it.

Antrenorul celor de la Leicester City a făcut un scurt comentariu inclusiv despre Anglia, după eliminarea dezamăgitoare de la Euro 2016, în urma eşecului cu Islanda din optimile de finală ale competiţiei: „Fotbalul englez nu este în criză, dar sunt 50 de ani de când Anglia nu reuşeste să facă performanţă la turneele finale de Campionat European sau Mondial, iar acest lucru este inexplicabil.” – a adăugat Claudio Ranieri.Comentarii