Preliminariile EURO 2016, Grupa B, 03 septembrie 2015, ora 21:45
Cipru
Cipru
0 - 1
Ţara Galilor
Ţara Galilor

 
 
Gareth Bale 82
Gareth Bale a fost decisiv pentru Ţara Galilor şi în Cipru
Gareth Bale a fost decisiv pentru Ţara Galilor şi în Cipru

Cipru – Ţara Galilor 0-1. Gareth Bale decide meciul de la Nicosia şi arată drumul galezilor spre Euro

Din cele nouă goluri marcate de galezi în grupă, Gareth Bale a marcat şase şi a pasat decisiv la celelalte trei.

Gareth Bale a fost din nou decisiv pentru echipa sa reprezentativă, de această dată în deplasarea din Cipru. Starul lui Real Madrid a marcat singurul gol al meciului şi a atins cota şase goluri marcate în preliminariile Campionatului European 2016. Din cele nouă goluri marcate de galezi în grupă, Bale a marcat şase şi a pasat decisiv la celelalte trei.

Selecţionerul galezilor, Chris Coleman şi-a demonstrat încă o dată priceperea tactică şi a închis perfect meciul din Cipru. În ciuda insistenţei gazdelor, linia defensivă a galezilor condusă de experimentaţii Williams şi Davies şi jocul bun al mijlocaşilor centrali defensivi, Richards şi Ramsey, a oferit galezilor un plus uriaş de siguranţă. În această manieră, Ţara Galilor a obţinut al patrulea succes din grupă fără să încaseze gol. În prima repriză, portarul Wayne Hennessey n-a fost aproape deloc pus la încercare de gazde şi, în ciuda ameninţărilor gazdelor dinaintea jocului, galezii au avut parte de un meci destul de liniştit. Prima mare ocazie de gol a partidei a aparţinut oaspeţilor atunci când Aaron Ramsey a ţintit bara porţii lui Giorgallides. Neil Taylor a fost şi el aproape de gol pentru galezi, în timp ce Bale a ieşit la rampă pentru prima dată în urma unei lovituri libere.

Galezii au reuşit să înscrie în minutul 28 prin Dave Williams, însă reuşita sa a fost anulată de centralul polonez Marciniak. Câteva minute mai târziu, Kostas Laifis a intervenit salvator în faţa aceluiaşi Gareth Bale, aflat foarte aproape de deschiderea scorului. La reluare, elevii lui Charalampos Christodoulou au echilibrat partida şi au pus ceva mai multă presiune pe defensiva oaspeţilor. Ocaziile au venit însă tot la poarta lui Giorgallides, portarul cipriot intervenind miraculos în faţa lui Hal Robson-Kanu şi mai apoi a lui Gareth Bale.

Pe finalul jocului, starul lui Real Madrid n-a mai ratat însă şi a reluat superb în poarta ciprioţilor centrarea perfectă a lui Jazz Richards, deschizând scorul. Victoria din Cipru o apropie şi mai mult pe Ţara Galilor de Europeanul Francez. Trupa lui Coleman adună acum 17 puncte din cinci victorii şi două remize şi păstrează distanţa de trei puncte faţă de Belgia şi de cinci puncte faţă de ocupanta locului trei, Israel, adversara galezilor din etapa următoare.Statisticile meciului

 
53
Posesie
47
 
 
9
Total şuturi
7
 
 
2
Pe poartă
5
 
 
6
Afară
1
 
 
1
Blocate
1
 
 
0
Bare
0
 
 
3
Cornere
3
 
 
1
Offside
4
 
 
0
Galbene
0
 
 
0
Roşii
0
 
 
9
Faulturi
17
 
 
440
Total pase
391
 
 
402
Completate
351
 

Filmul meciului

Georgios Kolokoudias
(Nestor Mytidis)
65'
 
 
68'
Sam Vokes
(Hal Robson-Kanu)
Nikos Englezou
(Constantinos Charalambides)
74'
 
 
82'
Gareth Bale
(Ashley Richards)
Pieros Sotiriou
(Antreas Makris)
84'
 
 
90'
Simon Church
(Gareth Bale)
 
90'+3
Shaun MacDonald
(Aaron Ramsey)

Echipele de start

1
15
19
2
4
13
7
23
10
21
9
11
9
7
10
4
2
18
6
8
3
1

Comentarii pe marginea meciului Cipru - Ţara Galilor