Christian Fuchs, Austria
Christian Fuchs, Austria

Christian Fuchs şi-a anunţat reteragerea din echipa naţională a Austriei

Căpitanul Austriei, Christian Fuchs, şi-a anunţat reteragerea din echipa naţională odată cu eliminarea de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
29 iunie 2016

Austria s-a dovedit una dintre principalele dezamăgiri de la Campionatul European 2016, după o campanie de calificare impresionantă, cu nouă victorii şi un rezultat de egalitate. Aşteptările erau mari din partea unei talentate generaţii de jucători la turneu final din Franţa, însă în cele din urmă reprezentativa pregătită de Marcel Koller a încheiat grupa F de la Euro 2016 cu un singur punct.

Meciul dintre Islanda şi Austria, disputat pe 22 iunie la Paris, a fost ultimul pentru căpitanul Christian Fuchs, care şi-a anunţat reteragerea din echipa naţională prin intermediul unui mesaj video publicat pe contul oficial de Facebook: „Sunt foarte mândru de cei zece ani pe care i-am petrecut alături de echipa naţională, de-a lungul cărora am făcut totul cu pasiune.” – a dorit să anunţe fundaşul stânga în vârstă de 30 de ani, care a debutat pentru Austria în 2006. 78 de prezenţe şi un gol marcat este bilanţul final al lui Christian Fuchs în tricoul reprezentativei, pentru care a evoluat atât la Campionatul European din 2008, cât şi la Euro 2016.

Transferat la începutul stagiunii precedente de la Schalke 04 Gelsenkirchen la Leicester City, experimentatul fundaş lateral stânga a contribuit decisiv la performanţa imensă realizată de echipa lui Claudio Ranieri prin câştigarea titlului în Premier League.Comentarii