Chris Coleman, Ţara Galilor
Chris Coleman, Ţara Galilor

Chris Coleman: „Minim 4 puncte şi calificarea din grupa de la Euro 2016”

Selecţionerul Chris Coleman a prefaţat parcursul naţionalei la Campionatul European 2016, unde Ţara Galilor va înfrunta Slovacia, Anglia şi Rusia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 mai 2016

Selecţionerul Chris Coleman consideră că Ţara Galilor poate obţine calificarea în fazele eliminatorii ale turneului final de la Campionatul European 2016, care va reprezenta prima apariţie la un turneu final major după Campionatul Mondial din 1958. Ţara Galilor a impresionat de-a lungul parcursului din preliminarii, reuşind să obţină 21 de puncte din cele 10 meciuri disputate, ceea ce i-a asigurat locul al doilea în spatele Belgiei şi implicit calificarea directă la Euro 2016.

Oamenii lui Chris Coleman vor înfrunta Slovacia, Anglia şi Rusia la turneul final din Franţa, iar fostul antrenor al celor de la Fulham şi Coventry City este de părere că patru puncte ar putea fi suficiente pentru ca reprezentativa galeză să continue în rundele eliminatorii ale competiţiei. În acest sens, selecţionerul galez este conştient de importanţa primei partide, cu Slovacia, considerat a fi cel mai accesibil adversar din cadrul grupei B de la Euro 2016: „Trebuie să ne concentrăm în primul rând pe meciul de debut, contra Slovaciei. Va fi o presiune foarte mare pe noi la acea confruntare, deoarece avem nevoie să începem cu trei puncte pentru a păstra şanse reale de calificare. Campionatul European reprezintă un mediu nou pentru noi, nu ştim exact la ce să ne aşteptăm, dar regulile rămân aceleaşi şi vom încerca să nu ne lăsăm purtaţi de val, ci să facem lucrurile într-o manieră disciplinată, precum în preliminarii. Cu un minim de patru puncte este posibil să îndeplinim o performanţă extraordinară şi să avansăm din grupă”. – a declarat Chris Coleman în cadrul unui interviu acordat pentru Omnisport.

Întrebat despre importanţa derby-ului britanic cu Anglia, selecţionerul galez a răspuns: „Este inutil să baţi Anglia dacă apoi nu te califici mai departe, ar fi o victorie fără valoare. Trebuie să adunăm cel puţin patru puncte, nu contează contra cărui adversar le obţinem. Îmi dau seama că fascinaţia unui duel cu Anglia este foarte mare, dar nu trebuie să ne lăsăm deconcentraţi de la obiectivul principal”. – a concluzionat Chris Coleman.

Ţara Galilor va disputa un ultim meci amical cu Suedia pe 5 iunie, înainte de partida cu Slovacia, care va avea loc în data de 11 iunie, pe Stade de Bordeaux. Parcursul galezilor la Euro 2016 va continua prin mult aşteptatul duel cu Anglia, programat pe stade Bollaert-Delelis din Lens Agglo pentru ca ultimul meci din grupa B să aibă loc la Toulouse, cu Rusia, pe 20 iunie.Comentarii