Chris Coleman, selecţionerul Ţării Galilor
Chris Coleman, selecţionerul Ţării Galilor

Chris Coleman, înainte de Portugalia – Ţara Galilor: „Nu suntem favoriţi, dar avem dreptul de a visa”

Selecţionerul Chris Coleman a discutat despre meciul pe care Ţara Galilor îl va disputa cu Portugalia în semifinalele Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iulie 2016

Ţara Galilor se pregăteşte pentru cel mai important meci din istorie, programat a se disputa în această seară, de la ora 22:00, pe Stade des Lumières din Lyon, o partidă la finalul căreia galezii ar putea să scrie istorie prin obţinerea calificării în finala Campionatului European 2016. În vederea confruntării cu reprezentativa lusitană, selecţionerul Chris Coleman a participat la o conferinţă de presă şi a prefaţat un meci în care consideră că „Ţara Galilor nu este favorită, dar are dreptul de a visa şi nu se teme să facă acest lucru. La acest nivel se pot întâmpla foarte multe lucruri, dar noi trebuie să ne gândim doar la noi înşine, nu la adversari. Portugalia este cu siguranţă favorită, noi ne aflăm la prima prezenţă într-o semifinală, în timp ce Portugalia va juca pentru a şaptea oară în această rundă. Dar când vom intra pe teren acest lucru nu va mai conta pentru noi.” – a declarat selecţionerul galez.

Duelul dintre Portugalia – Ţara Galilor va sta sub semnul celor doi colegi de la Real Madrid, Gareth Bale, respectiv Cristiano Ronaldo: „Cu siguranţă Cristiano Ronaldo este un jucător de top. Dacă veţi discuta cu oameni precum Sir Alex Ferguson sau Ryan Giggs, va vor spune că Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbalişti cu care au lucrat de-a lungul carierei lor. Dar talentul nu este suficient dacă nu ai atitudinea potrivită, la fel cum este şi cazul lui Gareth Bale. Aşadar ei au un jucător fuoriclasse în echipă, dar la fel şi noi.” – a adăugat fostul tehnician al celor de la Fulham, Real Sociedad şi Coventry City.

Un motiv în plus pentru Ţara Galilor de a obţine calificarea este onorarea memoriei lui Gary Speed, fostul selecţioner al echipei naţionalei, care s-a sinucis pe 27 noiembrie 2011: „Speed a pregătit Ţara Galilor doar zece meciuri, dar moştenirea pe care ne-a lăsat-o este de 85 de partide disputate pentru echipa naţională, dintre care mai mult de 50 în calitate de căpitan. Speed este o icoană a fotbalului. În fiecare zi mă gândesc la el şi la faptul că Gary ar fi trebuit să se afle pe banca pe care voi sta eu mâine.” – a concluzionat Chris Coleman la conferinţa de presă susţinută ieri.Comentarii