Alexandru Chipciu, România
Alexandru Chipciu, România

Chipciu speră să facă parte din lotul final al României pentru Euro 2016

Mijlocaşul ofensiv a celor de la Steaua Bucureşti, Alexandru Chipciu, îşi doreşte să fie inclus în lotul definitiv pentru Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Deşi nu a avut parte de un sezon foarte bun la Steaua, Alexandru Chipciu a încheiat totuşi campionatul intern cu un bilanţ de şapte goluri marcate în 27 de meciuri şi a fost protagonistul unui final de stagiune pozitiv, graţie căruia l-a convins pe selecţionerul Anghel Iordănescu să îl includă pe lista celor 28 de jucători care fac parte din lotul provizoriu al echipei naţionale a României pentru Campionatul European 2016.

Alexandru Chipciu va fi astfel prezent în stagiul de pregătire pe care ‘tricolorii’ îl vor efectua în Italia, în cadrul căruia oamenii lui Anghel Iordănescu vor înfrunta reprezentativa statului Congo şi Ucraina, iar mijlocaşul ofenisv al celor de la Steaua Bucureşti speră acum să facă parte şi din lotul final pe care România îl va deplasa în vederea turneului final din Franţa: „Nu ştiu dacă a fost o surpriză să fiu chemat la lot, dar să vedem dacă voi merge şi la Euro 2016. Nu are sens să stau şi să mă gândesc la Franţa, nu aş face decât să mă consum foarte mult, aşadar prefer că o iau din aproape în aproape şi vom vedem ce o să fie. Desigur că m-am bucurat că sunt în lot acum, dacă nu eram poate era o dezamăgire, dar cu siguranţă nu comentam acest lucru. Steaua are foarte mulţi jucători români buni şi era normal să fim mai mulţi convocaţi, faţă de cei de la Astra, care în primul 11 au mai mulţi străini.” – a declarat Alexandru Chipciu, în cadrul unui interviu acordat la microfonul Dolce Sport.

Cu 19 apariţii adunate de-a lungul carierei în tricoul echipei naţionale a României, şi trei goluri marcate, Alexandru Chipciu ar putea participa astfel la primul turneu final dacă se va afla în lotul celor 23 de jucători pe care selecţionerul Anghel Iordănescu trebuie să îl definitiveze până la finalul lunii mai. Franţa, Albania şi Elveţia vor fi adversarii echipei naţionale a României în grupa A de la Euro 2016, primul turneu final major la care reprezentativa va participa după aproape un deceniu.Comentarii