EURO 2016
EURO 2016

Cel mai ieftin bilet de la EURO 2016 va costa 25 de euro

UEFA a anunţat prin intermediul propriului site oficial preţurile biletelor pentru Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 mai 2015

În vremuri economice dificile pentru întreaga Europa, cele mai ieftine bilete la Campionatul European 2016 vor costa 25 de euro, dupa cum a anunţat UEFA prin intermediul propriului site oficial. Aproximativ 250,000 de bilete pentru 43 dintre cele 51 de meciuri se vor vinde la acest pret, cel mai scump bilet pentru finala fiind de 895 euro ($1,000).

Preşedintele societăţii de organizare a competiţiei, Jacques Lambert, a declarat că „prin acest preţ de început ne dorim să vedem pe stadioane toate grupele de categorii sociale.” Un milion de bilete pentru publicul general vor fi puse în vânzare timp de o lună, începând cu data de 10 iunie, iar alte 800,000 bilete vor fi distribuite suporterilor unor anumite naţionale, după definitivarea grupelor prin tragerea la sorţi care va avea loc în luna decembrie.

Prin stabilirea unor preţuri acceptabile şi implementarea unui sistem computerizat pentru distribuirea biletelor, organizatorii Campionatului European din Franţa speră să evite criticile care au fost îndreptate către Campionatului Mondial de anul trecut, din cauza dificultăţilor existente la nivelul sistemului de ticketing: „Ne-am dorit o procedură de achiziţionare a biletelor care să fie simplu de folosit şi transparentă, o procedură prin care toată lumea, indiferent de zona geografică, să poate avea aceleaşi şanse de a obţine un bilet printr-un singur portal.” – a adăugat Jacques Lambert.

Cele mai ieftine bilete pentru faza sferturilor de finală vor costa 45 de euro, în timp ce pentru semifinale preţurile vor începe de la 65 de euro.

Cele zece stadioane din Franţa vor găzdui 51 de meciuri într-un turneu final la care pentru prima dată vor participa 24 de echipe. EURO 2016 va avea loc în perioada 10 iunie – 10 iulie.

Articole pe aceeaşi temă

Comentarii