Jerome Boateng, Germania
Jerome Boateng, Germania

Boateng: „Spania şi Franţa, principalele noastre adversare la Euro 2016”

Fundaşul Jerome Boateng a prefaţat duelul pentru victorie între principalele favorite la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 mai 2016

Fundaşul central al lui Bayern Munchen şi al naţionalei Germaniei, Jerome Boateng, a indicat pe Spania şi Franţa ca fiind principalele contracandidate ale echipei lui Joachim Low la lupta pentru câştigarea Campionatului European 2016. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a precizat de asemenea că nu crede că Anglia are calităţile necesare pentru a se implica în acest duel, deşi jucătorii pregătiţi de Roy Hodgson s-au impus în ultimul meci amical disputat cu Germania, scor 3-2 pe Olympiastadion din Berlin, la capătul unei reveniri spectaculoase, când golurile marcate de Harry Kane, Jamie Vardy şi Eric Dier au întors soarta meciului după ce gazdele conduceau cu 2-0 în minutul 60.

Germania, care a ajuns cel puţin în faza semifinalelor la toate turneele finale din 2006 şi până în prezent, îşi propune acum să confirme titlul de campionă mondială obţinut în urmă cu doi ani printr-un succes la nivel continental: „Spania şi Franţa sunt în opinia mea candidate cu şanse reale la Campionatul European 2016, alături de echipa noastră, desigur.” – a declarat Jerome Boateng în cadrul unui interviu acordat pentru revista germană DB MOBIL – „Este adevărat că Anglia ne-a bătut pe teren propriu în luna martie, dar nu ştiu dacă au calitatea şi consistenţa necesară pentru a merge până la capătul competiţiei.” – a adaugat fundaşul central al lui Bayern Munchen.

Campioana mondială va debuta la Euro 2016 pe 12 iunie, în mecul cu Ucraina care va avea loc pe Stade Pierre Mauroy din Lille Métropole. Germania va înfrunta apoi Polonia (16 iunie) pe Stade de France din Saint-Denis, pentru ca ultima partida din cadrul grupei B de la turneul final din Franţa să fie programată cu Irlanda de Nord (21 iunie), pe Parc des Princes din Paris.Comentarii