Germania a învins Georgia şi s-a calificat la EURO 2016
Germania a învins Georgia şi s-a calificat la EURO 2016

Bierhoff: „Spania şi Franţa, principalii adversari ai Germaniei la Euro 2016”

Oliver Bierhoff a prefaţat Campionatul European 2016, la startul căruia Germania se prezintă în calitate de campioană mondială
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 februarie 2016

Team manager-ul naţionalei Germaniei, Oliver Bierhoff, speră ca oamenii lui Joachim Low să se inspire de la echipa de handbal în vederea Campionatului European din această vară. Naţionala de handbal a Germaniei s-a impus la Campionatul European desfăşurat în luna ianuarie după ce a învins în finală pe Spania, cu scorul de 24-17. Selecţionata lui Joachim Low se prezintă la Euro 2016 cu statutul de campioană mondială, graţie succesului de la turneul final din Brazilia, iar Bierhoff este încrezător în posibilitatea naţionalei de fotbal de a repeta performanţa reuşită de Germania la handbal:

„Sunt foarte încântat, echipa de handbal ne-a arătat ce se poate realiza atunci când joci cu spirit de echipă şi pasiune.” – a declarat Bierhoff, citat de Omnisport – „Iar noi avem calitatea necesară pentru a reuşi o nouă performanţă istorică şi mă bucur că am definitivat toate aspectele în ceea ce priveşte planificarea ultimei părţi a perioadei de pregătire. Echipa are un potenţial imens şi este formată din mulţi jucători care aşteaptă cu nerăbdare să evolueze la Euro 2016 şi să facă un salt de calitate decisiv.”

Însă Bierhoff, care de-a lungul carierei a adunat 70 de prezenţe pentru Germania, este conştient de faptul că oamenii lui Joachim Low vor avea o misiune dificilă încă din faza grupelor, unde vor întâlni Ucraina, Polonia şi Irlanda de Nord: „În calitate de campioană mondială ne prezentăm la startul turneului final din Franţa cu statutul uneia dintre favorite. Dar nu va fi uşor, niciodată nu este la acest nivel. Spania rămâne una dintre cele mai puternice naţionale, Franţa se va bucura de avantajul terenului propriu şi de sprijinul publicului, aşadar cele două vor reprezenta cel mai probabil principalele noastre adversare de la Euro 2016. Însă de asemenea există câteva naţionale care vin puternic din urmă, precum Belgia. Va fi un turneu final spectaculos.” – a precizat Oliver Bierhoff.

Germania a fost semifinalistă la Euro 2012 şi a câştigat ultimul trofeu la un Campionat European în 1996 după o finală cu Cehia (2-1), în care Bierhoff a fost principalul protagonist, marcând ambele goluri ale echipei sale.



Comentarii