Belgia
Belgia

Belgia va disputa patru meciuri amicale înainte de Euro 2016

Echipa naţională a Belgiei va juca meciuri amicale cu Portugalia, Finlanda, Norvegia şi Elveţia înainte de Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 ianuarie 2016

Belgia va juca patru meciuri amicale şi va efectua un cantonament în Elveţia, în cadrul pregătirilor pentru Euro 2016, după cum a confirmat selecţionerul Marc Wilmots. Naţionala aflată pe primul loc în clasamentul FIFA va întâlni Portugalia, Finlanda şi Norvegia la Bruxelles, iar apoi Elveţia, înainte de turneul final din luna iunie.

Partida amicală cu Portugalia va avea loc pe 29 martie şi va reprezenta singurul meci pe care Belgia îl va disputa înainte de finalul campionatelor importante din Europa: „Nu cred că este un lucrul rău faptul că avem programată o singură confruntare în timpul sezonului, calendarul competiţional este şi aşa destul de aglomerat pentru jucători. Cei care evoluează în Premier League vor avea de disputat până la 60 de meciuri pe sezon, ceea ce este mai mult decât suficient.” – a afirmat selecţionerul belgian.

Lotul pe care Marc Wilmots îl va stabili pentru Euro 2016 se va reuni pe 19 mai şi se va deplasa în Elveţia, la Lausanne unde va efectua un cantonament de 7 zile, înainte de meciul amical cu Elveţia, care va avea loc la Geneva, pe 28 mai. Lotul Belgiei va efectua apoi un cantonament în Genk, în perioada 29 mai – 6 iunie, de-a lungul căruia va disputa meciurile amicale cu Finlanda, pe 1 iunie şi Norvegia (5 iunie).

Belgia se va deplasa apoi în Franţa, pentru meciurile de la Euro 2016, unde oamenii lui Marc Wilmots vor înfrunta Italia (13 iunie), Irlanda (18 iunie) şi Suedia (22 iunie) în faza grupelor.Comentarii