Belgia

Belgia în istoria Campionatului European de Fotbal

Cupa Henri Delaunay
Cupa Henri Delaunay, trofeul pe care îl primeşte câştigătoarea Campionatului European de Fotbal
Susţin Belgia la EURO 2016!

Statistici Belgia în istoria Campionatului European de Fotbal

Bilanţ în preliminarii

 • 94
  meciuri jucate
 • 42
  victorii
 • 146-107
  golaveraj

Bilanţ la turneele finale

 • 12
  meciuri jucate
 • 4
  victorii
 • 13-20
  golaveraj
Articol scris de Răzvan Mitacu

Echipa naţională a Belgiei a participat la patru turnee finale de Campionat European, mai exact ediţiile disputate în 1972, 1980, 1984 şi 2000. ‘Diavolii rosii’, după cum sunt supranumiţi reprezentanţii belgieni, au reuşit să obţină până acum doar patru victorii la turneele finale, bilanţul complet fiind alcătuit din alte două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, cu 13 goluri marcate în total şi 20 primite. Însă pentru Belgia perspectivele sunt promiţătoare în vederea Campionatului European 2016 din Franţa, un turneu final la care naţionala pregătită de Marc Robert Wilmots se prezintă cu mulţi jucători tineri şi valoroşi, care au dus echipa pe primul loc în clasamentul coeficienţilor FIFA la începutul anului curent.

Primul Campionat European, desfăşurat sub denumitea de Cupa Europei pe Naţiuni, a avut loc în anul 1960, însă fără ca Belgia să se afle pe lista naţionalelor înscrise la startul preliminariilor. Tentativa de calificare la Euro 1964 s-a încheiat prematur, cu o eliminare încă din prima rundă a preliminariilor: adversarul s-a numit Iugoslavia, care în manşa tur s-a impus la limită, scor 3-2. Jacques Stockman şi căpitanul Jozef Jurion marcau pentru naţionala pregătită de Constant Vanden Stock, iar Belgia spera să poată întoarce rezultatul în partida retur, programată la o distanţă de aproape cinci luni, pe stadionul Heysel din Bruxelles, însă un gol înscris de Milan Galić la jumătatea primei reprize aducea calificarea pentru Iugoslavia.

Belgia s-a aflat în grupa 7 de calificare la Campionatul European 1968 din Italia şi nu a fost deloc departe de a ajunge în ultima rundă din preliminarii, care i-ar fi permis să lupte pentru prezenţa la turneul final. În cele din urmă ‘Diavolii rosii’ au încheiat pe locul secund al grupei, în spatele Franţei, deşi au reuşit să obţină o victorie (2-1 pe teren propriu) şi un rezultat de egalitate (1-1 pe stadionul Marcel Saupin din Nantes) în cele două meciuri directe din preliminarii. Decisive au fost înfrângerile cu Polonia, care s-a impus atât la Cracovia (3-1), cât şi la Bruxelles (4-2).

Evoluţiile şi rezultatele echipei naţionale s-au îmbunatăţit considerabil la începutul anilor ’70, sub comanda selecţionerului Raymond Goethals. Într-un echipament complet alb, Belgia şi-a trecut în palmares primele victorii la turneele finale majore, Campionatul Mondial din 1970 şi Campionatul European disputat doi ani mai târziu pe teren propriu. Adversarii din grupa de calificare la Euro 1972 au fost Portugalia, Scoţia şi Danemarca, iar selecţionata pregătită de Raymond Goethals s-a impus la capătul unui duel echilibrat, cu un avantaj de două puncte. Confruntarea decisivă pentru calificarea la turneul final a avut loc în compania Italiei: după o remiză albă în meciul tur, disputat pe stadionul San Siro din Milano, Belgia s-a impus în manşa secundă (2-1) graţie golurilor marcate de Wilfried Van Moer şi Paul Van Himst. Germania de Vest s-a dovedit un adversar mult prea puternic în duelul din semifinalele competiţiei, iar dubla lui Gerd Müller a privat Belgia de o mult aşteptată prezenţă în finala de pe stadionul Heysel, unde peste 40,000 de oameni şi-ar fi dorit să poată asista la o partidă cu Uniunea Sovietică. Gazdele s-au consolat prin victoria din finala mică, scor 2-1 contra Ungariei, după golurile reuşite de atacanţii Raoul Lambert şi Paul Van Himst în prima repriză.

Următoarea tentativă a Belgiei de a obţine calificarea la un turneu final de Campionat European nu a mai fost încununată cu succes, deşi prima parte a preliminariilor pentru Euro 1976 a decurs într-o manieră pozitivă. Învingătoare într-o grupă din care au mai făcut parte Franţa, Germania de Est şi Islanda, naţionala belgiană a cedat fără drept de apel în barajul de calificare, unde a înfruntat Olanda lui Johan Cruyff şi Rob Rensenbrink, cel din urmă fiind autor a trei goluri în victoria categorică din manşa tur, scor 5-0, consemnată pe stadionul De Kuip din Rotterdam. Olanda avea să se califice la turneul final din Iugoslavia cu scorul general de 7-1

Anii ’80 şi începutul anilor 90′ sunt în general consideraţi a fi prima Epocă de Aur din istoria Belgiei. Naţionala pregătită de Guy Thys încheia fără eşec campania de calificare la Campionatul European 1980 din Italia, într-o grupă dificilă şi echilibrată, în care au mai evoluat Austria, Portugalia, Scoţia şi Norvegia. Turneul final din Italia avea să aducă cel mai bun rezultat din istoria participărilor Belgiei la Campionatul European. ‘Diavolii rosii’ impresionau prin clasarea pe primul loc într-o grupă cu adversari de cel mai înalt nivel precum Italia, Anglia şi Spania, eliminând astfel ţara gazdă, considerată de mulţi principala favorită la câştigarea trofeului. Finala cu Germania de Vest a stat sub semnul unui joc echilibrat, iar golul marcat de Horst Hrubesch pentru nemţi a fost anulat de reuşita din penalty a mijlocaşului René Vandereycken. Se părea că meciul va intra în prelungiri, însă cu două minute înainte de final un nou gol înscris de Hrubesch punea capăt visului belgian de a câştiga primul trofeu major (neolimpic).

Selecţionata pregătită de Guy Thys a confirmat în preliminariile pentru Euro 1984 din Franţa, adjudecându-şi calificarea dintr-o grupă în care au mai evoluat Elveţia, Germania de Est şi Scoţia. ‘Diavolii rosii’ au rămas însă cu multe regrete la capătul turneului final, încheiat încă din faza grupelor: deşi au început cu o victorie convingătoare, scor 2-0 în faţa Iugoslaviei, belgienii au înfruntat apoi o puternică reprezentativă a Franţei, condusă de pe teren de Michel Platini şi nu au avut nicio şansă în meciul de pe Stade de la Beaujoire din Nantes (5-0). Calificarea în fazele eliminatorii se decidea astfel în ultima partidă, cu Danemarca, iar oamenii lui Guy Thys păreau a fi într-o postură ideală graţie avantajului de două goluri obţinut în primele 40 de minute, când Jan Ceulemans şi Franky Vercauteren îşi treceau numele pe lista marcatorilor. Nu avea să fie suficient, deoarece Danemarca a întors soarta meciului şi s-a impus în cele din urmă cu 3-2, ceea ce i-a permis să avanseze în semifinale.

Rezultatele satisfăcătoare au făcut ca selecţionerul Guy Thys să rămână pe banca tehnică şi la începutul parcursului care ar fi trebuit să ducă la Campionatul European 1988 din Germania de Vest, însă de această dată lucrurile nu au mai decurs la fel de bine pentru Belgia. Repartizaţi într-o grupă ce la prima vedere părea accesibilă, cu Irlanda, Bulgaria, Scoţia şi Luxemburg, ‘Diavolii rosii’ au înregistrat două remize în primele două partide pe teren propriu, iar apoi eşecul din deplasare cu Bulgaria (0-2 pe stadionul Vasil Levski din Sofia) a complicat cu adevărat situaţia. Înfrângerea de pe Hampden Park din Glasgow (2-0 în faţa Scoţiei) a consemnat ratarea participării la Euro 1988 şi avea să marcheze începutul unei perioade lipsite de succes la nivelul competiţiei continentale.

Selecţionerul Guy Thys a condus echipa în startul preliminariilor pentru Campionatul European 1992 din Suedia, însă nu avea să termine pe banca tehnică a naţionalei, după o serie de rezultate modeste, care au scos Belgia din lupta pentru prezenţa la turneul final. Înfrângerea cu Germania de pe 1 mai 1991 i-a fost fatală longevivului selecţioner belgian, înlocuit apoi de Paul van Himst, aflat în faţa unei misiuni dificile, nu doar pentru calificarea la Euro 1992, ci mai ales în tentativa de a reconstrui o naţională ce nu se mai putea baza pe generaţia valoroasă din ultimul deceniu.

Campionatul European din 1996 ar fi putut reprezenta o bună oportunitate de a reveni în prim-planul fotbalului continental, Belgia fiind repartizată într-o grupă cu Spania, Danemarca, Macedonia, Cipru şi Armenia. Naţionala spaniolă, pregătită de Javier Clemente Lázaro, a dominat autoritar grupa, în timp ce oamenii lui Paul van Himst au fost implicaţi într-ul duel cu Danemarca pentru clasarea pe locul secund, câştig de cauza având în cele din urmă echipa lui Richard Møller-nielsen. Rezultatele directe au fost cele care au făcut diferenţa în favoarea nordicilor: pe stadionul Parken din Copenhaga, atacantul belgian Marc Degryse deschidea scorul, însă gazdele se impuneau cu 3-1, pentru ca apoi meciul de pe arena King Baudouin din Bruxelles să se încheie cu acelaşi scor favorabil danezilor. La scurt timp Belgia se despărţea de selecţionerul Paul van Himst şi, după o campanie de calificare nereuşită la Campionatul Mondial din 1988, îşi îndrepta deja atenţia pe următorul turneu final.

Robert Waseige a fost selecţionerul mandatat să conducă Belgia la Campionatul European 2000, unde ‘Diavolii rosii’ au avut garantată prezenţa, în calitate de gazdă a competiţiei, alături de Olanda. Aşteptările erau mari pentru o naţională care încerca să redevină o echipă incomodă pentru forţele Europei, însă nici măcar avantajul terenului propriu nu a adus rezultatele sperate. Eliminarea prematură încă din gaza grupelor a fost una neaşteptată având în vedere faptul că de-a lungul celor opt meciuri amicale de pregătire pentru Euro 2000, oamenii lui Robert Waseige au avut evoluţii convingătoare, cu trei victorii şi un singur eşec (2–1 contra Angliei). Debutul la turneul final a fost unul pozitiv, iar succesul cu Suedia, scor 2-1, graţile golurilor marcate de Bart Goor şi Émile Mpenza plasau naţionala belgiană într-o postură bună pentru calificare. A urmat însă un eşec cu viitoarea finalistă a competiţiei, Italia (2-0) şi totul avea să se decidă în ultima partidă a grupei, cu Turcia: Belgia avea nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a continua în faza eliminatorie, însă reuşitele lui Hakan Şükür din minutele 45 (după o mare greşeală a portarului Filip De Wilde) şi 70 au dus la o nouă eliminare dezamăgitoare pentru Belgia.

Campania de calificare la Campionatul European 2004 a reprezentat o luptă strânsă cu Bulgaria şi Croaţia, câştigată în cele din urmă de adversarele Belgiei, care astfel a fost nevoită să lipsească de la un nou turneu final. Determinante au fost eşecurile din meciurile directe disputate în deplasare cu Bulgaria (2-0 pe stadionul Vasil Levski din Sofia), respectiv Croaţia (4-0 pe stadionul Maksimir din Zagreb).

Lucrurile nu au decurs mai bine nici în preliminariile pentru Euro 2008, sub comanda selecţionerului René Vandereycken, însă de această dată grupa de calificare la turneul final era una mult mai dificilă, cu adversari precum Portugalia, Polonia, Serbia sau Finlanda, care în cele din urmă s-au clasat în faţa ‘Diavolilor rosii’, deşi duelul pentru prezenţa la Campionatul European din Austria şi Elveţia s-a purtat până în ultima rundă a preliminariilor, iar jucătorii lui René Vandereycken au încheiat la o distanţă de doar trei puncte faţă de locul al doilea, ocupat de Portugalia.

O tânără şi foarte promiţătoare generaţie a Belgiei impresiona la Campionatul European Under 21 din 2007 şi oferea motive de încredere pentru un viitor strălucit al naţionalei. În anii următori, 18 dintre componenţii reprezentativei de tineret şi-au făcut debutul la echipa mare, precum Romelu Lukaku, Eden Hazard, Axel Witsel sau Dries Mertens, iar selecţionerul Georges Leekens a fost responsabil de campania de calificare la Euro 2012, însă lipsa de experienţă a grupului a fost decisivă în lupta cu Turcia pentru locul al doilea, într-o grupă dominată autoritar de Germania, care s-a impus în toate cele zece meciuri. Doar un rezultat de egalitate din cele două partide cu Turcia (1-1 pe teren propriu şi înfrângere cu 3-2 la Istanbul) a fost decisiv în configuraţia finală a clasamentului grupei, iar Belgia îşi îndrepta deja atenţia pe următorul turneu final. Naţionala preluată apoi de Marc Wilmots a crescut constant şi a ajuns treptat la maturitatea necesară pentru a-şi valorifica întregul potenţial, astfel că Euro 2016, la care Belgia s-a calificat într-o manieră impresionantă, poate fi în sfârşit momentul oportun pentru o performanţă importantă, după experienţa pozitivă şi prezenţa în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2014.

Belgia în istoria EURO

Ediţie
Faza
TF
M
V
E
I
Nu a participat
nu
0
0
0
0
Preliminarii
nu
2
0
0
2
Preliminarii
nu
6
3
1
2
Finala mica
da
10
6
2
2
Sferturi
nu
8
3
2
3
Finala
da
12
5
6
1
Grupe
da
9
5
1
3
Preliminarii
nu
8
3
3
2
Preliminarii
nu
6
2
1
3
Preliminarii
nu
10
4
3
3
Grupe
da
3
1
0
2
Preliminarii
nu
8
5
1
2
Preliminarii
nu
14
5
3
6
Preliminarii
nu
10
4
3
3

Belgia în preliminariile EURO 1964

Runda preliminară

04.11.1962
IugoslaviaIugoslavia
3
2
BelgiaBelgia
 
31.03.1963
BelgiaBelgia
0
1
IugoslaviaIugoslavia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1964

2
Meciuri jucate
0
Victorii
0
Egaluri
2
Înfrângeri
2
Goluri marcate
4
Goluri primite

Belgia în preliminariile EURO 1968

Grupe

11.11.1966
BelgiaBelgia
2
1
FranţaFranţa
 
19.03.1967
LuxemburgLuxemburg
0
5
BelgiaBelgia
 
21.05.1967
PoloniaPolonia
3
1
BelgiaBelgia
 
08.10.1967
BelgiaBelgia
2
4
PoloniaPolonia
 
28.10.1967
FranţaFranţa
1
1
BelgiaBelgia
 
22.11.1967
BelgiaBelgia
3
0
LuxemburgLuxemburg
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1968

6
Meciuri jucate
3
Victorii
1
Egaluri
2
Înfrângeri
14
Goluri marcate
9
Goluri primite

Grupa 7

7

Belgia în preliminariile EURO 1972

Grupe

25.11.1970
BelgiaBelgia
2
0
DanemarcaDanemarca
 
03.02.1971
BelgiaBelgia
3
0
ScoţiaScoţia
 
17.02.1971
BelgiaBelgia
3
0
PortugaliaPortugalia
 
26.05.1971
DanemarcaDanemarca
1
2
BelgiaBelgia
 
10.11.1971
ScoţiaScoţia
1
0
BelgiaBelgia
 
21.11.1971
PortugaliaPortugalia
1
1
BelgiaBelgia
 

Sferturi de finală

29.04.1972
ItaliaItalia
0
0
BelgiaBelgia
 
13.05.1972
BelgiaBelgia
2
1
ItaliaItalia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1972

8
Meciuri jucate
5
Victorii
2
Egaluri
1
Înfrângeri
13
Goluri marcate
4
Goluri primite

Grupa 5

9

Belgia la turneul final EURO 1972

Semifinale

14.06.1972
BelgiaBelgia
1
2
RFGRFG
 

Finala mică

17.06.1972
UngariaUngaria
1
2
BelgiaBelgia
 

Bilanţ la turneul final EURO 1972

2
Meciuri jucate
1
Victorii
0
Egaluri
1
Înfrângeri
3
Goluri marcate
3
Goluri primite

Belgia în preliminariile EURO 1976

Grupe

08.09.1974
IslandaIslanda
0
2
BelgiaBelgia
 
12.10.1974
BelgiaBelgia
2
1
FranţaFranţa
 
07.12.1974
RDGRDG
0
0
BelgiaBelgia
 
06.09.1975
BelgiaBelgia
1
0
IslandaIslanda
 
27.09.1975
BelgiaBelgia
1
2
RDGRDG
 
15.11.1975
FranţaFranţa
0
0
BelgiaBelgia
 

Sferturi de finală

25.04.1976
OlandaOlanda
5
0
BelgiaBelgia
 
22.05.1976
BelgiaBelgia
1
2
OlandaOlanda
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1976

8
Meciuri jucate
3
Victorii
2
Egaluri
3
Înfrângeri
7
Goluri marcate
10
Goluri primite

Grupa 7

8
RDG
7

Belgia în preliminariile EURO 1980

Grupe

20.09.1978
BelgiaBelgia
1
1
NorvegiaNorvegia
 
11.10.1978
PortugaliaPortugalia
1
1
BelgiaBelgia
 
28.03.1979
BelgiaBelgia
1
1
AustriaAustria
 
02.05.1979
AustriaAustria
0
0
BelgiaBelgia
 
12.09.1979
NorvegiaNorvegia
1
2
BelgiaBelgia
 
17.10.1979
BelgiaBelgia
2
0
PortugaliaPortugalia
 
21.11.1979
BelgiaBelgia
2
0
ScoţiaScoţia
 
19.12.1979
ScoţiaScoţia
1
3
BelgiaBelgia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1980

8
Meciuri jucate
4
Victorii
4
Egaluri
0
Înfrângeri
12
Goluri marcate
5
Goluri primite

Grupa 2

12
11

Belgia la turneul final EURO 1980

Grupe

12.06.1980
BelgiaBelgia
1
1
AngliaAnglia
 
15.06.1980
BelgiaBelgia
2
1
SpaniaSpania
 
18.06.1980
ItaliaItalia
0
0
BelgiaBelgia
 

FINALA

22.06.1980
BelgiaBelgia
1
2
RFGRFG
 

Bilanţ la turneul final EURO 1980

4
Meciuri jucate
1
Victorii
2
Egaluri
1
Înfrângeri
4
Goluri marcate
4
Goluri primite

Grupa 2

4
4
3
1

Belgia în preliminariile EURO 1984

Grupe

06.10.1982
BelgiaBelgia
3
0
ElveţiaElveţia
 
15.12.1982
BelgiaBelgia
3
2
ScoţiaScoţia
 
30.11.1983
RDGRDG
1
2
BelgiaBelgia
 
27.04.1983
BelgiaBelgia
2
1
RDGRDG
 
12.10.1983
ScoţiaScoţia
1
1
BelgiaBelgia
 
09.11.1983
ElveţiaElveţia
3
1
BelgiaBelgia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1984

6
Meciuri jucate
4
Victorii
1
Egaluri
1
Înfrângeri
12
Goluri marcate
8
Goluri primite

Grupa 1

9
RDG
5

Belgia la turneul final EURO 1984

Grupe

13.06.1984
BelgiaBelgia
2
0
IugoslaviaIugoslavia
 
16.06.1984
FranţaFranţa
5
0
BelgiaBelgia
 
30.11.-0001
DanemarcaDanemarca
3
2
BelgiaBelgia
 

Bilanţ la turneul final EURO 1984

3
Meciuri jucate
1
Victorii
0
Egaluri
2
Înfrângeri
4
Goluri marcate
8
Goluri primite

Grupa 1

2
Yugoslavia
0

Belgia în preliminariile EURO 1988

Grupe

10.09.1986
BelgiaBelgia
2
2
IrlandaIrlanda
 
14.10.1986
LuxemburgLuxemburg
0
6
BelgiaBelgia
 
19.11.1986
BelgiaBelgia
1
1
BulgariaBulgaria
 
01.04.1987
BelgiaBelgia
4
1
ScoţiaScoţia
 
29.04.1987
IrlandaIrlanda
0
0
BelgiaBelgia
 
23.09.1987
BulgariaBulgaria
2
0
BelgiaBelgia
 
14.10.1987
ScoţiaScoţia
2
0
BelgiaBelgia
 
11.11.1987
BelgiaBelgia
3
0
LuxemburgLuxemburg
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1988

8
Meciuri jucate
3
Victorii
3
Egaluri
2
Înfrângeri
16
Goluri marcate
8
Goluri primite

Grupa 7

11
9

Belgia în preliminariile EURO 1992

Grupe

17.10.1990
Ţara GalilorŢara Galilor
3
1
BelgiaBelgia
 
27.02.1991
BelgiaBelgia
3
0
LuxemburgLuxemburg
 
27.03.1991
BelgiaBelgia
1
1
Ţara GalilorŢara Galilor
 
01.05.1991
GermaniaGermania
1
0
BelgiaBelgia
 
11.09.1991
LuxemburgLuxemburg
0
2
BelgiaBelgia
 
20.11.1991
BelgiaBelgia
0
1
GermaniaGermania
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1992

6
Meciuri jucate
2
Victorii
1
Egaluri
3
Înfrângeri
7
Goluri marcate
6
Goluri primite

Grupa 5

5

Belgia în preliminariile EURO 1996

Grupe

07.09.1994
BelgiaBelgia
2
0
ArmeniaArmenia
 
12.10.1994
DanemarcaDanemarca
3
1
BelgiaBelgia
 
16.11.1994
BelgiaBelgia
1
1
MacedoniaMacedonia
 
17.12.1994
BelgiaBelgia
1
4
SpaniaSpania
 
29.03.1995
SpaniaSpania
1
1
BelgiaBelgia
 
26.04.1995
BelgiaBelgia
2
0
CipruCipru
 
07.06.1995
MacedoniaMacedonia
0
5
BelgiaBelgia
 
06.09.1995
BelgiaBelgia
1
3
DanemarcaDanemarca
 
07.10.1995
ArmeniaArmenia
0
2
BelgiaBelgia
 
11.10.1995
CipruCipru
1
1
BelgiaBelgia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 1996

10
Meciuri jucate
4
Victorii
3
Egaluri
3
Înfrângeri
17
Goluri marcate
13
Goluri primite

Grupa 2

26
15
7

Belgia în preliminariile EURO 2000

Bilanţ în preliminariile EURO 2000

0
Meciuri jucate
0
Victorii
0
Egaluri
0
Înfrângeri
0
Goluri marcate
0
Goluri primite

Belgia la turneul final EURO 2000

Grupe

10.06.2000
BelgiaBelgia
2
1
SuediaSuedia
 
14.06.2000
ItaliaItalia
2
0
BelgiaBelgia
 
19.06.2000
TurciaTurcia
2
0
BelgiaBelgia
 

Bilanţ la turneul final EURO 2000

3
Meciuri jucate
1
Victorii
0
Egaluri
2
Înfrângeri
2
Goluri marcate
5
Goluri primite

Grupa B

9
4
3
1

Belgia în preliminariile EURO 2004

Grupe

07.09.2002
BelgiaBelgia
0
2
BulgariaBulgaria
 
12.10.2002
AndorraAndorra
0
1
BelgiaBelgia
 
16.10.2002
EstoniaEstonia
0
1
BelgiaBelgia
 
29.03.2003
CroaţiaCroaţia
4
0
BelgiaBelgia
 
07.06.2003
BulgariaBulgaria
2
2
BelgiaBelgia
 
11.06.2003
BelgiaBelgia
3
0
AndorraAndorra
 
10.09.2003
BelgiaBelgia
2
1
CroaţiaCroaţia
 
11.10.2003
BelgiaBelgia
2
0
EstoniaEstonia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 2004

8
Meciuri jucate
5
Victorii
1
Egaluri
2
Înfrângeri
11
Goluri marcate
9
Goluri primite

Grupa 8

16

Belgia în preliminariile EURO 2008

Grupe

16.08.2006
BelgiaBelgia
0
0
KazakhstanKazakhstan
 
06.09.2006
ArmeniaArmenia
0
1
BelgiaBelgia
 
07.10.2006
SerbiaSerbia
1
0
BelgiaBelgia
 
11.10.2006
BelgiaBelgia
3
0
AzerbaijanAzerbaijan
 
15.11.2006
BelgiaBelgia
0
1
PoloniaPolonia
 
24.03.2007
PortugaliaPortugalia
4
0
BelgiaBelgia
 
02.06.2007
BelgiaBelgia
1
2
PortugaliaPortugalia
 
06.06.2007
FinlandaFinlanda
2
0
BelgiaBelgia
 
22.08.2007
BelgiaBelgia
3
2
SerbiaSerbia
 
12.09.2007
KazakhstanKazakhstan
2
2
BelgiaBelgia
 
13.10.2007
BelgiaBelgia
0
0
FinlandaFinlanda
 
17.10.2007
BelgiaBelgia
3
0
ArmeniaArmenia
 
17.11.2007
PoloniaPolonia
2
0
BelgiaBelgia
 
21.11.2007
AzerbaijanAzerbaijan
0
1
BelgiaBelgia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 2008

14
Meciuri jucate
5
Victorii
3
Egaluri
6
Înfrângeri
14
Goluri marcate
16
Goluri primite

Grupa A

28
24
18

Belgia în preliminariile EURO 2012

Grupe

03.09.2010
BelgiaBelgia
0
1
GermaniaGermania
 
07.09.2010
TurciaTurcia
3
2
BelgiaBelgia
 
08.10.2010
KazakhstanKazakhstan
0
2
BelgiaBelgia
 
12.10.2010
BelgiaBelgia
4
4
AustriaAustria
 
25.03.2011
AustriaAustria
0
2
BelgiaBelgia
 
29.03.2011
BelgiaBelgia
4
1
AzerbaijanAzerbaijan
 
03.06.2011
BelgiaBelgia
1
1
TurciaTurcia
 
02.09.2011
AzerbaijanAzerbaijan
1
1
BelgiaBelgia
 
07.10.2011
BelgiaBelgia
4
1
KazakhstanKazakhstan
 
11.10.2011
GermaniaGermania
3
1
BelgiaBelgia
 

Bilanţ în preliminariile EURO 2012

10
Meciuri jucate
4
Victorii
3
Egaluri
3
Înfrângeri
21
Goluri marcate
15
Goluri primite

Grupa A

17
15
12