Preliminariile EURO 2016, Grupa C, 09 octombrie 2014, ora 21:45
Belarus
Belarus
0 - 2
Ucraina
Ucraina

 
 
Aleksandr Martynovich 82 (a)
Serhiy Sydorchuk 90+3
Belarus-Ucraina, preliminarii Euro 2016
Belarus-Ucraina, preliminarii Euro 2016

Belarus – Ucraina 0-2. Oaspeţii câştigă la Borisov în ultimele zece minute

Ucraina obţine în Belarus prima victorie din Grupa C a preliminariilor EURO 2016. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 82 printr-un autogol.

Ucraina începuse preliminariile pentru Euro 2016 cu o înfrângere în faţa Slovaciei şi venea la Borisov cu convingerea că o altă înfrângere i-ar anula aproape toate şansele de a spera la turneul final din Franţa. Formaţia lui Mykhailo Fomenko a început probabil tocmai din acest motiv foarte ofensiv partida contra bieloruşilor, iar prima ocazie a apărut după numai cinci minute din meci, dar căpitanul Ruslan Rotan n-a reuşit să direcţioneze corect şutul său de la marginea careului mare.

Zece minute mai târziu, Konoplyanka a construit excelent în banda stângă o acţiune a oaspeţilor, a pasat spre Shevchuk, dar centrarea acestuia nu l-a găsit în faţa porţii pe Yarmolenko, ajuns prea târziu la întâlnirea cu mingea. În faţa unui adversar bine organizat, Ucraina a găsit cu greu culoarele potrivite către poarta lui Zhevnov. În minutul 30, în urma unui corner executat de Konoplyanka, Zozulya a fost şi el aproape de deschiderea scorului, dar a reluat din şase metri peste poarta gazdelor. Abia în minutul 44, Belarus a apărut periculoasă în careul Ucrainei, dar Pyatov a scos reluarea cu capul a lui Filipenko.

În minutul 50, fundaşul gazdelor, Martynovich, a fost excelent servit în careu de Krivets, dar a reluat din plonjon puţin pe lângă poarta lui Pyatov. Elevii lui Georgi Kondratiev au reuşit în debutul reprizei secunde să formeze o echipă mult mai scurtă şi să pună ceva mai mult în pericol jocul Ucrainiei, care controlase până atunci disputa. Stanislav Dragun a şutat periculos în minutul 61, dar Pyatov a reuşit să respingă în corner, pentru ca Gorodeychuk să nu ajungă la timp la centrarea aceluiaşi Krivets din minutul 66. Pe fondul echilibrului instaurat la Borisov, oaspeţii au reuşit în sfârşit să deschidă scorul. A fost de fapt un autogol al fundaşului bielorus Martynovich, care şi-a trimis în proprie poartă centrarea din stânga a lui Yevhen Konoplyanka din minutul 80.

Gazdele au presat în ultimele zece minute încercând să obţină egalarea, iar în prelungiri, la chiar ultima fază a meciului, un corner periculos al bieloruşilor s-a transformat într-un contraatac în superioritate numerică al ucrainienilor, trioul Yevhen Konoplyanka – Yarmolenko – Sidorchuk finalizând acţiunea cu golul ultimului.

Victorie importantă pentru ucrainieni în Belarus, prima victorie din grupa C de altfel pentru elevii lui Fomenko. A fost totodată prima înfrângere a gazdelor în cinci meciuri jucate pe teren propriu în faţa ucrainienilor. În următoarea rundă, Ucraina joacă împotriva Macedoniei, în timp ce Belarus primeşte acasă vizita Slovaciei.Statisticile meciului

 
39
Posesie
61
 
 
9
Total şuturi
7
 
 
2
Pe poartă
2
 
 
3
Afară
4
 
 
4
Blocate
1
 
 
1
Bare
0
 
 
6
Cornere
6
 
 
2
Offside
1
 
 
1
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
18
Faulturi
14
 
 
191
Total pase
445
 
 
170
Completate
412
 

Filmul meciului

Sergei Kislyak
(Igor Stasevich)
46'
 
 
64'
Serhiy Sydorchuk
(Ruslan Rotan)
 
74'
Olexandr Kucher
Sergei Kornilenko
(Mikhail Gordeychuk)
79'
 
 
79'
Pylyp Budkivskiy
(Edmar)
 
82'
Aleksandr Martynovich
Pavel Savitski
(Aleksandr Martynovich)
87'
 
Denis Polyakov
88'
 
 
89'
Roman Zozulya
 
90'+1
Anatoliy Tymoshchuk
(Roman Zozulya)
 
90'+3
Serhiy Sydorchuk
(Andriy Yarmolenko)

Echipele de start

1
16
21
18
5
3
9
2
14
23
11
7
8
10
6
21
14
17
5
3
13
12

Comentarii pe marginea meciului Belarus - Ucraina