Beckham: „Dele Alli poate fi decisiv pentru Anglia la Euro 2016”

Fostul căpitan al Angliei, David Beckham, l-a indicat pe tânărul Dele Alli printre principalii protagonişti ai naţionalei la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 mai 2016

Fostul căpitan al Angliei, David Beckham, s-a arătat impresionat de jocul tânărului mijlocaş al celor de la Tottenham, Dele Alli, despre care a precizat că poate avea un rol important în ceea ce priveşte parcursul echipei naţionale la Campionatul European 2016. Alli, în vârstă de 20 de ani, are mari şanse să fie prezent pe lista celor 23 de jucători convocaţi pentru turneul final din Franţa, listă pe care selecţionerul Roy Hodgson o va oficializa în cursul zilei de luni, după ce tânărul mijlocaş s-a dovedit protagonistul unui sezon remarcabil la debutul său în Premier League, ceea ce i-a adus nu doar numeroase laude, ci inclusiv premiul pentru cel mai bun tânăr jucător din campionat.

Dele Alli a marcat la prima apariţie în tricoul naţionalei Angliei, în meciul amical cu Franţa disputat la finalul anului trecut şi a impresionat de asemenea în succesul contra Germaniei, obţinut de oamenii lui Roy Hodgson în luna martie.

Beckham, care a adunat 115 prezenţe pentru Anglia de-a lungul carierei sale, a dorit să scoată în evidenţă evoluţiile jucătorului, fiind impresionat mai ales de încrederea şi atitudinea de pe teren: „Îmi place Dele Alli deoarece joacă fără teamă, este un jucător foarte tânăr, dar evoluează cu încredere şi nu îi este frică să se exprime pe teren.” – a declarat fostul fotbalist al celor de la Manchester United şi Real Madrid, citat de site-ul espnfc.co.uk – „Orice suporter al Angliei, orice fan al lui Tottenham îşi doreşte să îl vadă pe teren şi sunt convins că poate fi decisiv pentru Anglia la Euro 2016”. Întrebat dacă are un anumit sfat pentru tinerii jucători precum Alli, care se pregătesc de prima prezenţă la un turneu final de asemenea nivel, Beckham a răspuns: „Le sugerez doar să intre pe gazon şi să se bucure de aceste clipe, deoarece astfel de oportunităţi nu apar foarte des. Când ai ocazia de a evolua pentru ţara ta şi ocazia de a juca într-o competiţie atât de importantă trebuie doar să te bucuri de moment şi să dai totul pentru victorie.”

Anglia a fost repartizată în grupa B de la Campionatul European 2016 şi urmează să înfrunte Rusia, Slovacia, respectiv Ţara Galilor.Comentarii