Michy Batshuayi, Belgia
Michy Batshuayi, Belgia

Batshuayi speră să confirme evoluţiile pozitive la Euro 2016

Tânărul atacant belgian Michy Batshuayi speră să se poată remarca la turneul final al Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 mai 2016

Randamentul lui Michy Batshuayi din acest sezon a reprezentat unul dintre puţinele aspecte pozitive pentru Olympique Marseille, clasată în campionat pe un dezamăgitor loc al-13-lea. În ciuda dificultăţilor majore întâmpinate de gruparea de pe Stade Vélodrome, tânărul atacant belgian a marcat 24 de goluri în stagiunea recent încheiată şi a atras astfel atenţia a numeroase echipe de top din Europa. Antrenorul celor de la Tottenham Hotspur, Mauricio Pochettino, a declarat public faptul că Michy Batshuayi reprezintă una dintre principalele ţinte pentru următoarea campanie de transferuri, însă fostul jucător al lui Standard Liege a declarat pentru Sky Sport că doreşte să se concentreze momentan pe participarea la Campionatul European 2016, unde Belgia are o bună oportunitate de a se remarca într-o grupă cu Italia, Suedia şi Irlanda:

„Nu mă gândesc acum la un eventual transfer, prefer să mă concentrez în totalitate pe Campionatul European. Apoi vom vedea ce se va întâmpla, este posibil chiar să rămân în Franţa. Orice jucător cred că şi-ar dori să evolueze într-un campionat precum Premier League, unde există foarte mult spectacol şi un fotbal de cel mai înalt nivel. În mod cert orice jucător bun este atras de acest campionat. Dar acum cel mai important lucru este Campionatul European, cu atât mai mult cu cât un astfel de eveniment îţi poate deschide multe oportunităţi. Prin urmare sper să profit de Euro 2016 pentru a mă face remarcat şi a confirma evoluţiile bune de la Marseille.” – a concluzionat atacantul în vârstă de 22 de ani, care se va afla la primul turneu final din carieră. Două goluri în două meciuri disputate pentru echipa naţională a Belgiei este bilanţul de până acum al lui Michy Batshuayi la nivel internaţional.Comentarii