Preliminariile EURO 2016, Grupa I, 11 octombrie 2014, ora 19:00
Armenia
Armenia
1 - 1
Serbia
Serbia

Robert Arzumanyan 73
 
Zoran Tošić 89
Armenia-Serbia, preliminarii Euro 2016
Armenia-Serbia, preliminarii Euro 2016

Armenia – Serbia 1-1. Egal care nu mulţumeşte pe nimeni

Sebia şi Armenia au remizat la Erevan pe Arena Republicană, într-un meci din Grupa I a preliminariilor EURO 2016 pe care gazdele l-au avut în mână.

Sebia şi Armenia au remizat la Erevan pe Arena Republicană, într-un meci din Grupa I a preliminariilor EURO 2016 pe care gazdele l-au avut în mână.

Naţionala pregatită de olandezul Dirk Advocaat a venit în Armenia hotărâtă să câştige. Noua generaţie a sârbilor în frunte cu Tadic, Markovic, Matic, Djordjevic şi Nastastic a avut însă probleme serioase în faţa reprezentativei pregătite de Bernard Challandes, fiind obligată să alerge după egalare în ultimele minute ale jocului.

Sârbii au început mult mai bine partida, controlând mijlocul terenului prin jocul foarte bun făcut de Gudelj şi Matic. Cu toate acestea, prima şansă reală de gol a venit abia la jumătatea primei reprize, atunci când portarul armenilor, Roman Berezovski, a intervenit exelent la ocazia lui Zdravko Kuzmanovic, intrat de puţin timp pe gazon în locul accidentatului Lazar Markovic. Din cornerul rezultat, Branislav Ivanovic s-a înălţat periculos şi a reluat cu capul peste poarta gazdelor, după ce iniţial mingea atinsese pământul. Tadic a trecut şi el pe lângă gol două minute mai târziu, dar şutul său din apropierea careului mare a fost prins cu siguranţă de portarul Berezovski. Replica gazdelor a venit de la armeanul naturalizat Pizzeli, însă acesta nu a prins poarta cu şutul său din minutul 44.

După pauză tot sârbii au controlat partida, ajungând să aibă în minutul 60 o posesie de 61%. Djordjevic nu l-a putut păcăli în minutul 57 pe Haroyan, în încercarea de a scăpa singur cu portarul Berezovski, iar Kolarov i-a încercat vigilenţa căpitanului Armeniei printr-un şut puternic din lovitură liberă.

Primul gol al serii a fost însă marcat de gazde, cu 17 minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, când Robert Arzumanyan a reluat cu capul centrarea lui Taron Voskanyan şi l-a învins pe Stoikovic. Gazdele îşi puteau chiar majora avantajul, dar Hayrapetyan n-a ajuns la timp la centrarea lui Sarkisov din minutul 83. Varazdat Haroyan l-a pus apoi la grea încercare pe portarul oaspeţilor, pentru ca, un minut mai târziu, centralul norvegian Tom Harald Hagen să dicteze penalty la contactul dintre Sarkisov si Mitrovic. Pizzeli a ratat însă lovitura de pedeapsă, ratare care avea să o coste pe Armenia cele trei puncte.

În ultimul minut de joc, Zoran Tošić a reuşit să restabilească egalitatea cu un şut de la marginea careului şi a adus un punct echipei sale naţionale. Un punct care nu l-a mulţumit pe selecţionerul olandez al sârbilor, dar nici pe armeni care au avut victoria în mână.Statisticile meciului

 
41
Posesie
59
 
 
10
Total şuturi
12
 
 
4
Pe poartă
6
 
 
4
Afară
5
 
 
2
Blocate
1
 
 
0
Bare
0
 
 
5
Cornere
5
 
 
1
Offside
1
 
 
1
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
14
 
 
220
Total pase
449
 
 
184
Completate
401
 

Filmul meciului

 
26'
Zdravko Kuzmanović
(Lazar Marković)
 
45'
Matija Nastasić
Rumyan Hovsepyan
(Karlen Mkrtchyan)
52'
 
Artak Dashyan
(Edgar Manucharyan)
66'
 
 
69'
Danko Lazović
(Filip Djordjević)
Robert Arzumanyan
(Taron Voskanyan)
73'
 
 
74'
Aleksandar Mitrović
(Nemanja Gudelj)
 
82'
Stefan Mitrović
Marcos Pizzelli
83'
 
Aleksandre Karapetian
(Marcos Pizzelli)
84'
 
 
89'
Zoran Tošić
(Dušan Tadić)
Varazdat Haroyan
90'+1
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Armenia - Serbia