Amical, 14 octombrie 2014, ora 19:00
Armenia
Armenia
0 - 3
Franţa
Franţa

 
 
Loïc Rémy 7
André-Pierre Gignac 55 (pen)
Antoine Griezmann 84
Armenia - Franţa 0-3
Armenia - Franţa 0-3

Armenia – Franţa 0-3. Francezii se impun la Erevan chiar şi fără piesele de bază

Cu mai multe schimbări în primul unsprezece, Franţa a învins la scor de neprezentare Armenia într-un meci amical disputat la Erevan.

După ce a învins Portugalia în urmă cu trei zile la Paris, Franţa a apelat la câteva modificări pentru amicalul contra reprezentativei Armeniei. Astfel, în primul unsprezece au apărut nume ca Gignac, Payet, Digne, Sissoko, Remy sau Schneiderlin, jucători în care Deschamps are încredere deplină, cu toate că nu se numară printre titularii obişnuiţi Les Bleus.

Meciul a fost dominat autoritar de francezi, care au deschis scorul, la fel ca şi în partida cu Portugalia, în primele zece minute. De această dată, Loic Remy a marcat pentru „cocoşi” în minutul 7, la capătul unui contraatac foarte reuşit al francezilor. Până la pauză, gazdele n-au reuşit să pună în real pericol poarta lui Mandanda, păstrat ca titular între buturi după prestaţia excelentă contra Portugaliei. Oaspeţii în schimb puteau să mai marcheze măcar o dată, dacă Remy sau Gignac nu ratau din poziţii aproape ideale.

După pauză, Deschamps a renunţat la Blaise Matuidi şi l-a trimis în teren pe Pogba, iar din minutul 60 a apelat şi la Valbuena şi Griezmann. Până în minutul 60 însă, Franţa a făcut 2-0 din lovitură de la unsprezece metri. Un penalty executat precis de Andre Pierre Gignac, care a marcat astfel după cinci ani pentru echipa reprezentativă a ţării sale. Atacantul care a punctat în acest sezon de 10 ori în Ligue 1 traversează un moment extraordinar şi pare unul dintre jucătorii pe care Deschamps se va baza în viitor în ofensivă alături de Benzema, Giroud şi Remy.

Golul trei al francezilor a venit în minutul 84, atunci când Antoine Griezemann şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după ce cu zece minute înainte ratase o ocazie uriaşă. Franţa câştigă în Armenia cu 3-0 şi atinge borna celor 32 de goluri marcate în 2014 până la acest joc. Gazdele au acuzat oboseala în acest meci, dar selecţionerul Challandes era convins că echipa sa a făcut un meci bun. De partea cealalalta, Deschamps a precizat: „Mi-a plăcut echipa Armeniei, probabil că dacă aveau ceva mai mult timp să se recupereze, jocul era şi mai interesant. Am avut probleme în prima repriză, dar sunt mulţumit de entuziasmul şi atitudinea elevilor mei”.

Următorul amical al francezilor se va juca pe 14 noiembrie, la Rennes, contra reprezentativei Albaniei.Statisticile meciului

 
Posesie
 
 
Total şuturi
 
 
Pe poartă
 
 
Afară
 
 
Blocate
 
 
Bare
 
 
Cornere
 
 
Offside
 
 
Galbene
 
 
Roşii
 
 
Faulturi
 
 
Total pase
 
 
Completate
 

Filmul meciului

 
4'
Moussa Sissoko
 
7'
Loïc Rémy
(André-Pierre Gignac)
Taron Voskanyan
27'
 
 
46'
Paul Pogba
(Blaise Matuidi)
 
55'
André-Pierre Gignac
Artak Dashyan
(Artur Edigaryan)
58'
 
 
60'
Antoine Griezmann
(Moussa Sissoko)
 
60'
Rémy Cabella
(Dimitri Payet)
Gevorg Kasparov
(Roman Berezovski)
61'
 
Artak Dashyan
64'
 
Hovhannes Hambartsumyan
(Artur Sarkisov)
65'
 
Rumyan Hovsepyan
(Artem Simonyan)
69'
 
 
73'
Mathieu Valbuena
(Loïc Rémy)
 
79'
Christophe Jallet
Aleksandre Karapetian
(Marcos Pizzelli)
82'
 
 
84'
Antoine Griezmann
(André-Pierre Gignac)
 
87'
Karim Benzema
(André-Pierre Gignac)
Norair Aslanyan-Mamedov
(Karlen Mkrtchyan)
90'+1
 

Echipele de start

1
4
5
3
20
7
6
13
23
8
11
9
18
12
20
14
22
2
4
5
17
16

Comentarii pe marginea meciului Armenia - Franţa